Paasontbijt maken met je kinderen

Het is weer Pasen! Je ontkomt er niet aan, het paasontbijt. Veel gezinnen doen steeds meer met Pasen en beginnen de dag met een heerlijk feestelijk paasontbijt.

Tijdens Pasen staat het ei centraal en dit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het feestelijke paasontbijt. Het leukste is om met Pasen met het hele gezin samen rond de tafel te zitten en te genieten van de heerlijke hapjes op tafel. Maar het is natuurlijk nog leuker als je het paasontbijt klaarmaakt samen met je kinderen!

Lees hier leuke tips voor het maken van een heerlijk paasontbijt samen met je kinderen.

Verschillende broodjes
Wat is er nu lekkerder in de ochtend dan de geur van vers gebakken broodjes? Kies een zak met veel verschillende soorten (mini)broodjes om het paasontbijt tot een feestje te maken. Je kunt ook croissantjes of chocoladebroodjes afbakken.

Vergeet de klassieke Paasstol niet op de ontbijttafel, deze hoort met Pasen zeker aanwezig te zijn.

Eieren
Het ei staat natuurlijk centraal met Pasen. Je kunt de dag voor Pasen eieren koken en samen met je kinderen deze schilderen in allerlei vrolijke kleurtjes. Laat je kinderen de eieren zo mooi mogelijk versieren voor het Paasontbijt. Het een vrolijk kleurtje smaken de hardgekookte eieren nog lekkerder op de boterham!

Beleg
Ga samen met je kinderen boodschappen doen voor het paasontbijt en laat ze meebeslissen in de belegkeuze. Met Pasen is er vaak Paashagel in de winkel, heb je broodjes in de vorm van een haantje en kaas gesneden in een kuikentjesvorm. Dit maakt het paasontbijt voor kinderen nog leuker!

Tafel dekken
Om helemaal in de paassfeer te komen laat je de kinderen de tafel dekken en versieren. Zorg voor een vrolijk tafelkleed (bijvoorbeeld geel of felgroen) en voor leuke kaarsjes en andere frutseltjes. Laat je kinderen de tafel zo mooi mogelijk versieren en strooi er vervolgens nog wat paaseieren overheen die ze na het paasontbijt mogen opeten.

 

Geschreven door