Vakantiespecial, speciaal voor ouders met kinderen

Het is weer zomervakantie! Lekker genieten met de kinderen van een lange vakantie met (hopelijk) veel zon. Veel gezinnen gaan de zon opzoeken in het buitenland, lekker een paar weekjes naar Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, noem maar op.

Papaenmama.nl heeft speciaal voor deze gezinnen een aantal artikelen geschreven welke je kunnen helpen om je goed voor te bereiden op de vakantie met je kinderen. Vandaar deze Vakantiespecial voor alle ouders!

Ga je met de auto op vakantie? Dan hebben wij hier tips over wagenziekte bij je kind of hoe je de kids kunt vermaken tijdens een lange autorit.

Kies je ervoor om met het vliegtuig te gaan? Lees hier alles over vliegen met een dreumes en over vliegen met een baby.
Hoe vermaak je een dreumes in het vliegtuig? En als je met je baby het vliegtuig instapt moet je met een aantal dingen rekening houden. Waar laat je bijvoorbeeld de babyvoeding, wat doe je als je baby last krijgt van zijn oortjes en wat doe je met die kinderwagen? Maar ook lees je hier alles over Inenten van een baby voor je op vakantie gaat, dit kan namelijk erg belangrijk zijn in sommige vakantielanden. Maar wat denk je van muggen op vakantie. Muggen zijn een veelvoorkomend probleem op vakantie, waar je ook bent. Lees hier hoe je de kinderen beschermt tegen muggen.

Zoek je tips over hoe je jonge kinderen het beste in de zon kan laten spelen? Wat als je je kind uit het oog verliest op een druk strand, kan je dit gemakkelijk voorkomen? En wat nou als je zwanger bent en ook wilt meegenieten van het zonnetje, is dit schadelijk voor de baby?

Niet elk gezin gaat op vakantie, maar ook in Nederland is er genoeg te beleven. Neem je kinderen bijvoorbeeld een dagje mee naar een leuk pretpark. Schijnt het zonnetje en geniet je samen met de kinderen van de zomerse temperaturen in de tuin? Zet dan een lekker opblaasbaar zwembad op zodat de kinderen de verkoeling kunnen opzoeken.
Vervelend is dat het niet altijd lekker weer is in Nederland. Als het vakantie is en het regent vervelen je kinderen zich vaak al snel omdat ze binnen opgesloten zitten. Maar binnen is er ook genoeg te beleven, lees hier meer over hoe je de kinderen vermaakt op een regenachtige dag.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Vakantiespecial, speciaal voor ouders met kinderen en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Vakantiespecial, speciaal voor ouders met kinderen.