De winter trekt over ons land

Het lijkt er dan eindelijk op dat de winter ons landje is binnengedrongen. Lang waren de voorspellingen nog goed, en we hebben een heerlijk zachte decembermaand achter de rug. De winterstop voor buitensporten lijkt zelfs te vroeg te zijn ingegaan. Vanaf gisteren is de temperatuur in veel plaatsen in Nederland rond of onder het vriespunt en ook de sneeuwbuien trekken vanuit het westen weer over ons land.

Dat de winter nu echt heeft toegeslagen in ons land zorgt bij sommige mensen voor vreugde, bij anderen voor depressie. Vroeger opstaan om naar het werk te gaan in verband met gladheid en files, en niet te vergeten de bevroren ruiten van de auto.
Maar toch heeft die kou en sneeuw wel iets. Mensen zorgen ervoor dat ze ‘s avonds lekker binnen kunnen blijven bij de openhaard met het hele gezin, en zo lekker knus naar de sneeuw buiten kunnen kijken.

De sneeuw zorgt echter wel voor veel kinderpret. Veel kinderen staan bij de eerste sneeuwvlokjes al te trappelen bij de deur met hun sneeuwlaarsjes, handschoentjes, sjaal en muts. De slee moet per direct van de zolder gehaald worden en het eerste laagje sneeuw wordt gelijk benut voor de eerste sneeuwbal of sneeuwpop. De straten blijven meestal nooit lang wit als er veel kinderen in één straat wonen, maar dit zorgt wel voor leuke sneeuwpoppen en andere sneeuwfiguren. Ook is een sneeuwbalgevecht met de hele straat, waar ook de papa’s en mama’s aan meedoen, een geweldige ervaring.

En de sneeuw zorgt natuurlijk voor de mooiste en leukste sneeuwfoto’s. Landschappen veranderen in ware schilderijen als de sneeuw als een witte deken over het land dwarrelt.
Deel jouw mooiste sneeuwfoto met ons! Mail naar info@papaenmama.nl.

Geschreven door