Eindelijk, het is weer lente!

Eindelijk, het koude winterweer verlaat ons land en het zonnetje laat zich weer zien. De kille grauwe dagen verruilen zich weer voor heerlijke zonnige dagen waarin je de vogeltjes weer hoort fluiten. De thermometer laat weer dubbele cijfers zien en dat gaat gepaard met de eerste lente-zonnestraaltjes.

Op 1 maart gaat meteorologisch de lente van start, maar zoals we weten: ‘Maart roert zijn staart’ en ‘April doet wat hij wil’. Het is dus maar afwachten of het heerlijke weer zal aanhouden, maar we houden alle hoop vast!

Winterdepressie
In de nachten is het in het begin van de lente nog wel koud, omdat het helder is. Maar overdag, als het zonnetje schijnt, is het heerlijk genieten van de eerste zonnestraaltjes van dit kalenderjaar.
De meeste mensen bloeien helemaal op bij het zien van de zon en het voelen van de eerste zonnestralen op hun gezicht. De chagrijnige winterdepressie wordt spontaan omgetoverd tot een fluitende voorjaarsschoonmaak.

Er op uit
Zodra de zon zich laat zien krijgen mensen zin om er op uit te gaan. Mensen verlaten hun huizen en gaan er heerlijk op uit. Of het nou naar een pretpark is voor een heerlijke lentedag met het hele gezin, uitwaaien op het strand met partner en de hond, of een terrasje met vrienden, mensen gaan hun huizen uit en willen iets doen om optimaal te genieten van de lente.

Veel mensen kiezen er voor om tegenwoordig in de lente al op vakantie te gaan met hun kinderen, of dit nou met het vliegtuig of met de auto is. Als je met de auto op vakantie gaat kun je hier tips lezen over wat je tegen wagenziekte van je kind kunt doen en kun je tips lezen om je kind te vermaken in de auto. Kies je voor een kampeervakantie met kinderen? Alle tips over kamperen met kinderen vind je hier.
Ben je zwanger en wil je graag op vakantie? Lees hier tips als je zwanger bent en op vakantie gaat.

Zodra het zonnetje begint te schijnen willen we allemaal het liefst zo snel en zo lang mogelijk in de zon zitten. Ook je kindje wil niets liever dan spelen in de zon. Lees hier tips als je kind in de zon gaat spelen.

Word jij ook zo ontzettend vrolijk van de eerste zonnestraaltjes en de lente? Deel jouw ultieme lentegevoel met ons in een comment, waar krijg jij nou het échte lentegevoel van?

 

Geschreven door