Facebook wil profielen ouders en kinderen koppelen voor veiligheid

Momenteel zou Facebook bezig zijn om een functie te testen waarmee kinderen onder de 13 jaar onder toezicht van hun ouders toch gebruik kunnen maken van het sociale netwerk. Aan Facebook zit namelijk een leeftijdsgrens van 13 jaar, maar Facebook zou hier iets aan willen doen omdat er momenteel veel kinderen onder de 13 jaar al actief zouden zijn op het sociale netwerk. Er wordt namelijk vaak gelogen over de echte leeftijd van de kinderen.

Om via internet de leeftijdsgrens te hanteren en te controleren is lastig en bijna onmogelijk. Vooral als ouders hun kinderen aanmoedigen om online te gaan en daarbij gebruik te maken van bepaalde websites. Het sociale netwerk Facebook maakt zich hier zorgen over en is daarom een mogelijkheid aan het zoeken om deze groep gebruikers toch veilig om te kunnen laten gaan met het sociale netwerk. Het is alleen wel zo dat elke poging om kinderen toe te laten tot het netwerk zeer gevoelig ligt vanwege privacy en de manier waarop Facebook omgaat met persoonlijke gegevens.

Uit een rapport van het afgelopen jaar blijkt dat er meer dan 7,5 miljoen kinderen onder de 13 jaar actief zijn op Facebook. En van deze 7,5 miljoen is zelfs 5 miljoen jonger dan 10 jaar. Hierop is een onderzoek gedaan als aanvulling door Microsoft, en zij kwamen er achter dat 36% van de ouders weten dat hun kinderen onder de 13 jaar zich hebben aangemeld op Facebook. Er schijnen ook veel ouders te zijn die hun kinderen helpen om zich aan te melden op het sociale netwerk.

Nu is Facebook bezig met een mogelijkheid dat het account van een kind wordt gekoppeld aan die van een ouder. In dit geval kan de ouder zelf kiezen met wie hun kind vrienden wordt en welke applicaties deze mogen gebruiken. Het zou zelfs mogelijk zijn om ouders te laten betalen voor spelletjes die kinderen willen spelen.

Geschreven door