Mannen skippen liever vakantie met gezin voor WK-trip

Uit een onderzoek van een sportreisbureau blijkt dat Nederlandse mannen liever naar het WK voetbal gaan dan op vakantie met hun gezin of partner. Het onderzoek is gehouden onder 250 mannen tussen de 16 en 75 jaar oud. De respondenten zouden als voornaamste reden noemen dat ze getuige willen zijn van unieke gebeurtenissen, bijvoorbeeld een historisch duel. Hierdoor zal de vakantie met het gezin moeten wijken.

Meer dan de helft van de respondenten zegt het liefst een sportreis te willen maken tijdens een vrijgezellenfeest. Naast het maken van een sportreis zijn de bierfiets en stripclub nog altijd erg populair bij mannen als activiteit tijdens een vrijgezellenfeest.

Verder blijkt uit het onderzoek dat een kwart van de mannen de voorkeur geeft aan een sportreis naar een zonnige bestemming. Een kwart van hen vindt het all inclusive-concept het meest aantrekkelijke. Slechts één op de 5 mannen willen liever een eigen appartement huren. Niet populair is een citytrip of een backpackvakantie.

Wanneer de mannen bij een uniek sportevenement aanwezig zullen zijn is de trip helemaal geslaagd. Een kwart van de mannen geeft aan het juist belangrijker te vinden dat een reis te betalen is. Minder belangrijk zijn de accommodatie, organisatie en sfeer.

Als uitkomst heeft de helft van de Nederlandse mannen de wens om eenmaal per jaar een sportreis te boeken. Slechts 28% van deze mannen boekt deze sportreis ook echt.

Geschreven door