Moederdag 2014

Dit weekend is het weer zo ver voor alle moeders onder ons. Zondag 11 mei is het weer de dag waar op alle moeders in Nederland in het zonnetje worden gezet, Moederdag!

Moederdag staat bij gezinnen geheel in het teken van het verwennen van moeder. Vaak krijgen moeders een heerlijk ontbijtje op bed, mooie(zelfgemaakte) cadeautjes en worden de dagelijkse huishoudelijke taken overgenomen door vader en de kinderen.
Tegenwoordig maken kinderen op school en kinderdagverblijven cadeautjes speciaal voor Moederdag. Ook mag oma natuurlijk niet vergeten worden op deze speciale dag, want dit is natuurlijk ook een moeder!

Meestal vinden moeders de zelfgeknutselde cadeautjes het leukste om te krijgen van hun kinderen. Als moeder zijnde zie je hoe trots je kleine is op het zelfgemaakte cadeautje en dit glunderend aan je overhandigt.
De meeste moeders worden verrast met een mooie zelfgemaakte tekening, een leuk gedichtje, een kleiwerkje of een geknutselde bloem.

Maar soms gaan de cadeautjes voor Moederdag een stuk verder dan de zelfgeknutselde cadeautjes. Steeds vaker gaan gezinnen een complete dag weg op Moederdag en wordt deze dag een echt gezinsuitje waar op moeder een gehele dag in het zonnetje wordt gezet.

Wat zijn jouw plannen voor Moederdag, of hoe ben jij als moeder zijnde nou ├ęcht een keer goed verrast op deze bijzondere dag van het jaar?
Deel het met ons en andere ouders door te reageren!

Geschreven door