Pure chocolade maakt een mens rustiger en tevredener

Voor de chocoladeliefhebbers onder ons hebben we goed nieuws te melden. Onderzoek heeft aangetoond dat pure chocola goed is voor je humeur. Door pure chocola zouden mensen kalmer en tevredener worden.

In cacao en andere voedingsmiddelen zitten er van nature polyfenolen, deze stoffen zouden een positief effect hebben op je gezondheid. Pure chocolade zou je humeur verbeteren en de stemming beïnvloeden.

Onderzoekers van de Swinburne University of Technology gaven 72 gezonde mannen en vrouwen in de leeftijd van 40 tot 65 jaar een maand lang elke dag een chocoladedrankje. In de drank zat 500, 250 of 0 milligram cacaopolyfenolen. De proefpersonen wisten geen van allen welke versie van de drank zij dronken, dit was niet bekend gemaakt.

Na een maand werd er aan de proefpersonen gevraagd hoe zij zich voelden. Degene die de chocoladedrank hadden gedronken met de hoogste concentratie cacaopolyfenolen voelden zich kalmer en tevredener dan de rest. De proefpersonen die de drank met 250 milligram concentratie hadden genuttigd merkten geen verschil.

 

Geschreven door