Rondreizen met kinderen

Rondreizen met kinderen is een bijzondere ervaring, zeker als ze nog heel jong zijn. Natuurlijk zien je vakanties er anders uit dan voordat je kinderen had en zul je bepaalde dingen niet meer kunnen doen. Maar je krijgt er ook veel extra’s voor terug, wat een rondreis met kinderen net zo leuk maakt als een rondreis zonder kinderen!

Als je rekening houdt met het feit dat je kinderen bij je hebt is een rondreis maken met je kinderen niet lastiger of gevaarlijker dan een vakantie binnen Europa. In dit artikel geven we een aantal handige tips voor rondreizen met kinderen. Zo kan je optimaal genieten van die prachtige reis!

Voorbereiding

Voorbereiding is ontzettend belangrijk als je gaat rondreizen met kinderen. Je moet nu niet alleen je eigen spullen inpakken, maar ook die van je kind(eren). Maak daarom, zeker als je op rondreis gaat met kinderen, een inpaklijst. Zo weet je zeker dat je niets vergeten bent en kan je met een gerust hart gaan genieten van je rondreis met kinderen.

Natuurlijk kan je ook niet geheel op de bonnefooi gaan, als je een rondreis gaat maken met kinderen. Zeker met jonge kinderen is het belangrijk dat je wel wat aan planning doet. Denk hierbij aan het land waar je naartoe gaat, waar je verblijft en hoe het reisschema er uit ziet.

Als je met het vliegtuig gaat, is het ook belangrijk dat je je voorbereid op de vliegreis. Veel mensen zien namelijk op tegen de vliegreis met hun kinderen. Echter kan een vliegreis met kinderen ook hartstikke leuk zijn, maar hierbij moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Neem bijvoorbeeld wat speelgoed, of een favoriete knuffel mee. Deze kan je gedurende de vlucht geven, zodat je kind zich al die tijd in het vliegtuig goed vermaakt. Ook is het handig om bij een lange vlucht zelf wat gezonde snacks mee te nemen, zoals snoeptomaatjes. Sommige vliegtuigmaatschappijen hebben speciale maaltijden voor kinderen, maar dit betekent nog niet dat je kind het ook lust. Daarom is het handig om altijd wat bij de hand te hebben.

Tijdens de rondreis

Een rondreis met kinderen is natuurlijk toch anders dan een rondreis zonder kinderen. Doordat het voor kinderen soms lastig is om snel te schakelen en zich makkelijk aan te passen aan een nieuwe plek is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Wissel dus niet al te veel van plek, maar blijf wat langer op één plaats.

Ook niet onbelangrijk is het checken van de veiligheid van de accommodaties waar je verblijft. Plak lage stopcontacten waar je kind bij kan af en controleer of er kastjes zijn die door je kind opengemaakt kunnen worden, waar gevaarlijke spullen in zitten. Houd ook je eigen toiletartikelen, zoals scheermesjes, buiten het bereik van je kind.

Maar het belangrijkste is toch wel dat je moet genieten van het rondreizen met kinderen! Het is een unieke ervaring en voor je het weet zijn ze al opgegroeid. Geniet daarom van het moment!

Geschreven door