Tips om de koude winter door te komen

Het koude weer heeft Nederland bereikt en de temperatuur komt niet tot boven nul uit de afgelopen dagen. Een strenge vorst aan de grond en een laag sneeuw bedekt momenteel ons kikkerlandje. Veel mensen komen met dit weer liever niet buiten, maar in verband met werken en andere verplichtingen heb je vaak geen andere keuze. Die te grote wollen trui ziet er erg uitnodigend uit in de kast, maar is het wel zo slim om deze aan te trekken als je warm wilt blijven?

Met deze strenge vorst moet je met een aantal belangrijke dingen rekening houden om warm te blijven en deze koude winterdagen zo goed mogelijk door te komen. Wij zochten de belangrijkste dingen uit voor jou. Lees hier onze tips om de koude en strenge winter door te komen:

Houd je hoofd warm:

het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je hoofd warm blijft. Als je de vrieskou gaat trotseren op de fiets of lopend, zorg er dan voor dat je een muts ophebt. Het is bewezen dat 40% van je lichaamswarmte verloren gaat via je hoofd, met een muts voorkom je dit! Voor mooie mutsjes kijk je op kleertjes.com

Karton op de voorruit van je auto:

Iedereen heeft een hekel aan krabben in de vroege ochtend. Maar als je de ruitenwissers moet gebruiken en deze zijn vastgevroren, sta je voor een nog grotere uitdaging. Ga dan niet aan de wissers trekken om ze los te krijgen, en nog belangrijker: zet ze niet aan! Dit kan ervoor zorgen dat de aandrijfmotor het begeeft. Om dit te voorkomen kun je een stuk karton op je voorruit tussen je wissers stoppen.

Douche niet te heet

Het is natuurlijk heel verleidelijk, om met dit weer lekker warm te worden onder de douche. Maar zet de temperatuur van de douche niet te heet! ¬†Op het moment zelf is het heerlijk, zo’n hete douche, maar als je daarna naar buiten gaat voel je de kou des te eerder. En dit wil je natuurlijk voorkomen.

Vermijd strakke kleding

In de kou moet je het dragen van strakke kleding vermijden. Een beetje lucht tussen huid en kleding zorgt er namelijk voor dat je lekker warm blijft. Deze lucht zorgt voor een extra isolatielaagje. Als je nog warmer wilt blijven, moet je meer, niet al te strakke kleding, over elkaar heen dragen als laagjes.

Geen handrem

Zet de auto met dit weer niet op de handrem. Deze kan namelijk vastvriezen bij strenge vorst. Je kan je auto beter in de eerste versnelling laten staan.

Doe handschoenen aan

Kou voelen we als eerste aan onze oren, neus en handen. Vooral handen zijn erg lastig om weer warm te krijgen als ze eenmaal koud zijn. Zorg er daarom voor dat je lekker warme handschoenen hebt die je handen optimaal beschermen tegen het koude winterweer. Kijk voor leuke baby handschoentjes op kleertjes.com

Geschreven door