Vrouwen nemen vaker achternaam partner aan

Nadat vrouwen getrouwd zijn nemen zij vaak de achternaam van hun partner aan. Dit gebeurt tegenwoordig steeds vaker, blijkt uit onderzoek.

Een paar jaar geleden was het nog zo dat vrouwen hun eigen achternaam behielden nadat ze getrouwd waren. Deze traditie is nu gebroken.

Onderzoek
Er werd een onderzoek gedaan via Social media-website Facebook. Facebook onderzocht de profielen van maar liefst 14 miljoen getrouwde vrouwen tussen de 20 en 79 jaar oud. Uit deze cijfers bleek dat 65% van de dames in de twintig en dertig de naam veranderde nadat ze het ja-woord had gegeven.

Eigen achternaam
In 2011 werd er eerder onderzoek gedaan dat bevestigt dat de huidige generatie van pas getrouwde vrouwen de achternaam van de partner aanneemt. Vooral vrouwen tussen de 35 en 39 jaar oud kozen er voor om hun eigen achternaam te behouden.

Voor de feministen onder ons is dit natuurlijk geen goed nieuws. Al jaren vechten feministen voor onafhankelijkheid en het feit dat steeds meer vrouwen hun achternaam veranderen in die van hun partner werkt dit volgens hen tegen.

 

 

Geschreven door