Winterspecial

Het is weer winter in ons land. Koude, lange en vooral donkere dagen wisselen elkaar af. Deprimerend als je naar buiten kijkt en het enige licht wat je ziet zijn de straatlantaarns. Het liefste wil je de hele dag binnen blijven in je warme huis, maar helaas gaat het leven ook in de koude winter gewoon door.

Echter heeft de winter ook zo zijn leuke kanten en kan je van deze koude en donkere dagen ook hele gezellige en warme familiedagen maken! Lekker knus met het hele gezin bij de openhaard zitten met een grote mok warme dampe chocomelk terwijl je luistert naar het knisperen van het haardvuur.

Het is alweer bijna Kerstmis. Huizen worden gevuld met lachende en zingende Kerstmannen, vrolijke sfeerlichtjes en heerlijk ruikende Dennenbomen. De kerstbomen worden vaak door het hele gezin opgetuigd en hier wordt door velen een heel kunstwerk van gemaakt.
Met Kerstmis komt vaak heel de familie bijeen en wordt er heerlijk gekookt en gegeten. Sommige gezinnen doen ook met Kerstmis aan cadeautjes en al snel liggen er  heel wat felgekleurde pakjes onder de boom welke met Kerstmis door de kinderen opengemaakt mogen worden.
Zouden we dit jaar weer kunnen genieten van een heerlijke witte Kerstmis? Zodra de eerste sneeuwvlokjes vallen willen de kinderen gelijk naar buiten om te spelen in de sneeuw.

Om het oude jaar uit te luiden en het nieuwe jaar in te luiden hebben we natuurlijk ook nog Nieuwjaar, ook wel Oud- en Nieuw genoemd. Ook met Oud- en Nieuw komen gezinnen, families en vrienden vaak bij elkaar om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Om 12 uur s’nachts precies wordt de champagne opengetrokken en gaat het vuurwerk vaak met veel kabaal de lucht in terwijl vele hier veilig binnen naar kijken onder het genot van een oliebol met veel poedersuiker.

Ook zijn er steeds meer gezinnen die er voor kiezen om op vakantie te gaan met de feestdagen. Lekker op wintersport met de kinderen, of juist de zon opzoeken in het zonnige zuiden!

Geschreven door