Kinderen drinken te weinig water

Jonge kinderen zouden meer water moeten drinken. Veel ouders willen hun kinderen wel aanleren om water te drinken, maar vaak krijgen de jonge spruiten toch zoete drankjes als siroop en diksap te drinken.

Dagelijks drinken jonge kinderen tussen de 0 en 4 jaar oud 2,3 glazen zoete drankjes, en 1,1 glas water. Dit zijn de onderzoeksresultaten uit een onderzoek van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

Zoete dranken
Het geven van zoete dranken aan je kind zorgt er voor dat het gewicht van je kind toeneemt. Als je je kind anderhalf jaar lang limonade geeft met kunstmatige zoetstoffen in plaats van suiker, komen ze een kilo minder aan in gewicht dan de kinderen die limonade met suiker te drinken krijgen.

Maar het geven van dranken met zoetstoffen is toch niet de ideale uitkomst. Jonge kinderen wennen dan namelijk aan het lessen van hun dorst met een zoete smaak, water is een betere dorstlesser.

Ouders
Toch is het geen opzet dat de ouders hun kinderen in plaats van water zoete drankjes te drinken geven. Tweederde van de ouders weet dat er meer dan vijf suikerklontjes zitten in een glas frisdrank, maar slechts een kwart weet dat een glas vruchtensap dezelfde hoeveelheid suiker bevat. Ook weten veel ouders niet dat hun kind water lekker vindt en geven ze daarom zoete dranken te drinken.

Wel vinden veel ouders het belangrijk dat hun kind water leert drinken. Het is belangrijk dat je kind zichzelf aanleert om water te drinken. Moedig daarom je kind aan om water te drinken in plaats van altijd zoete drankjes. Water blijft tenslotte de ├ęchte dorstlesser!

 

Geschreven door