Maak badderen met je peuter leuk!

Van jongs af aan doe je je kindje in bad. Veel baby’s en jongere kinderen vinden badderen heerlijk. Maar het kan zomaar zijn dat je peuter ineens een hekel heeft aan in bad gaan. Je peuter gaat ontzettend tegenstribbelen en wil niet meer in bad. Wat kun je als ouder zijnde dan het beste doen?

Je moet proberen om het in bad gaan zo leuk mogelijk te maken voor je kind. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je wat leuke speelgoedjes in bad hebt liggen voor je kind. Bijvoorbeeld een boot die blijft drijven of kleine bekertjes waarmee je kind water kan scheppen etc. Let er ook goed op dat de temperatuur van het badwater niet te ver afkoelt als je kindje er een tijdje inzit. En het belangrijkste, laat je kind nooit zonder toezicht in bad zitten!

Maar ook het haren wassen van je kind kan erg veel problemen veroorzaken. Veel kinderen zijn bang dat de zeep in hun oogjes prikt en vinden het niks dat hun haar ingezeept wordt en daarna nog uitgespoeld moet worden. Omdat ze de zeep niks vinden, gaan ze vaak tegenstribbelen. Je kunt je kind afleiden door een leuk spelletje te doen in bad. Maar het kan ook helpen door je kind een duikbrilletje op te zetten, of een washandje voor de oogjes te houden als je de haren gaat inzepen en uitspoelen.

Probeer desnoods als je boodschappen doet met je kind deze zelf de shampoo uit te laten kiezen. Tegenwoordig heb je een groot assortiment met verschillende soorten shampoo voor kinderen. De meeste shampoo voor kinderen prikt ook niet in de oogjes, zeg dit er duidelijk tegen je kindje bij als je deze koopt, dat kan al voor verlichting zorgen.

Geschreven door