Peuter in therapie door verslaving iPad

Tegenwoordig is moderne technologie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Vroeger speelden kinderen nog buiten, lazen een boek of speelden met lego. Tegenwoordig spelen kinderen spelletjes op de iPad en luisteren naar muziek op de iPod of telefoon van hun ouders.

Dat kinderen maar wat graag met de gadgets van hun ouders spelen is bekend, maar in Engeland heeft een peuter de grenzen toch echt overschreden. Het meisje was zo geobsedeerd door de iPad van haar ouders dat ze nu door een therapeut behandeld wordt voor haar verslaving.

Overstuur en ontroostbaar
Engels medium The Daily Mail meldt dat het 4-jarige meisje maar liefst vier uur per dag op de iPad bezig was. De ouders van het meisje wisten geen raad meer met de verslaving en schakelden hulp in. De verontruste moeder belde een psycholoog en vertelde hem dat als ze de iPad van haar dochtertje afpakte, ze overstuur en ontroostbaar raakte. Ook vroeg ze continu om de iPad en was ze er helemaal door geobsedeerd.

Niet de enige
De krant schrijft dat dit 4-jarige meisje niet de enige peuter is die een verslaving voor de iPad heeft ontwikkeld. Omdat ouders steeds vaker hun kinderen met elektronische apparatuur laten spelen ontwikkelen de kinderen een verslaving voor de apparaten. Uit onderzoek blijkt dat één op de zeven ouders hun kind meer dan vier uur per dag er op laat spelen.

 

Geschreven door