Peuter zestien maanden op IC door proeven cocaïne

In Amsterdam is iets heel onwerkelijks gebeurd. Een kind van zestien maanden is op de intensive care beland nadat hij thuis van de cocaïne van zijn moeder had geproefd. Het kindje was op dat moment ook alleen thuis.

Hulpverleners hebben de peuter stuiptrekkend aangetroffen. Er kwam schuim en bloed ui de mond van het kind. Dit incident heeft echter in oktober al plaatsgevonden, maar is nu pas naar buiten gebracht. Het gaat nu wel goed met het kind.

In de woning van de 22-jarige vrouw werd een drugslaboratorium gevonden. Er lagen ook chemicaliën in het huis. De moeder zou lid zijn van een drugsbende.

Justitie beschuldigt de moeder ervan dat het kind zwaar lichamelijk letsel opliep. De moeder is volgens justitie erg roekeloos en onvoorzichtig geweest door een kind van zestien maanden alleen te laten en dan ook nog in een ruimte waar cocaïne lag.

Over een week zal de moeder voor de rechter moeten verschijnen. Ze zit sinds het incident in oktober vast en het kind is onder toezicht geplaatst van Bureau Jeugdzorg.

Het is toch ongelooflijk dat zoiets gebeurd in ons land, hoe kun je als moeder zijnde zo onvoorzichtig en roekeloos met je kind van zestien maanden omgaan?

 

Geschreven door