Tips tegen heimwee van je kind op vakantie

Op vakantie gaan met kinderen is heerlijk, maar wat nou als je kind last krijgt van heimwee tijdens de vakantie? Er zijn veel kinderen die tijdens de vakantie naar huis verlangen. Ga hier goed mee om zodat de heimwee vervaagt en niet zomaar weer opduikt.

Op vakantie gaan is leuk en dit moet natuurlijk niet verstoord worden omdat je kind last heeft van heimwee. Daarom hebben wij tips tegen heimwee op vakantie voor je kind opgezocht zodat je vakantie niet verstoord hoeft te worden door deze angst!

Wat kan je tegen heimwee doen?
Als je heimwee op vakantie bij je kind wilt tegengaan, is het verstandig om voor vertrek te praten met je kind over heimwee. Het is belangrijk dat je aan je kind verteld dat het missen van thuis normaal is, zo voelt je kind zich begrepen. Praat ook altijd positief over de vakantie en zorg er voor dat je kind weet hoe lang jullie gaan en wanneer jullie terugkeren. Laat je kind verder invloed hebben op wat jullie doen op vakantie, dit kan helpen om de heimwee te verminderen.

Als je kind dan toch heimwee krijgt op vakantie moet je zorgen voor goede afleiding. Neem bijvoorbeeld foto’s mee van de achtergelaten huisdieren of opa en oma. Vraag je kind om een leuke kaart uit te zoeken en deze naar huis te sturen met verhalen over de vakantie. Ga lekker samen zwemmen in het zwembad of de zee, maak samen een zandkasteel of speel een spelletje. Het is belangrijk dat je aan je kind laat zien wat leuke dingen zijn op de vakantie zodat de heimwee wegebt.

Geschreven door