Vermaak je peuter in de auto tijdens een lange rit

Als je ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan naar je vakantiebestemming, kan je er tegenop zien als je jonge kinderen hebt. Als jonge kinderen zich vervelen onderweg omdat ze zo lang stil moeten zitten kunnen ze nog wel eens lastig worden tijdens de autorit, en die stress en ergernissen in de auto wil je natuurlijk het liefste vermijden.

Daarom hebben wij wat tips verzameld die je kunt gebruiken om je peuter te vermaken tijdens een lange rit in de auto. Houdt wel altijd in je achterhoofd dat jonge kinderen zich snel gaan vervelen, bereid je hier op voor.

– Betrek je peuter bij alles wat je onderweg tegenkomt. Dieren in de wei, een grote vrachtwagen, overvliegende vliegtuigen etc.
– Zorg dat je speelgoed bij de hand hebt voor je kind. Je kunt deze aan de autostoel vastbinden zodat je voorkomt dat deze op de grond vallen. Zorg er dan natuuurlijk wel voor dat het touw niet te lang is i.v.m. verstikkingsgevaar.
– Koop een DVD-speler met schermpjes in de autostoel. Zo kan je kind genieten van zijn favoriete filmpje terwijl de tijd voorbij vliegt.
– Koop een speelgoedzak welke je aan de autostoel kan hangen. Dan heeft je kind alle speeltjes bij de hand en hoeft hij er niet elke keer om te vragen.
– Zet leuke nieuwe muziek op de mp3/iPod van je kind, of luister met het gehele zin naar de muziek van je kind in de auto.
– Voorleesverhaaltjes voor je kind op de mp3/iPod zijn ook erg populair.
РKoop voor in de auto een soort pakket voor je kind waar allerlei dingen voor vermaak in zitten. Een leuk  nieuw boek, kleurboek, snoepjes etc.
– Stop regelmatig onderweg, er zijn veel parkeerplaatsen met speeltuinen te vinden. Laat je kinderen hier even een halfuurtje zichzelf uitleven voordat je de reis voortzet.

Heeft je kind last van wagenziekte tijdens deze lange rit? Lees hier ons artikel over: Wagenziekte bij je kind

Geschreven door