Baby’s eten te veel en bewegen te weinig

Dat kinderen en volwassenen vaak te weinig bewegen zal niemand raar in de oren klinken. Maar dat ook veel peuters en baby’s te weinig bewegen daarentegen is voor velen van ons wel nieuw. Vooral baby’s verbaasd ons van papaenmama.nl. Het eten van de kleine zou bovendien veel te veel calorieën bevatten.

Dit blijkt uit een onderzoek en wordt bevestigd door Lucy Smit, voorzitter van de Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland. De voorzitter zou zich vooral druk maken over het gebruik van maxi-cosi-s en de zogenoemde ‘pyjamapapjes’ voor het slapengaan.

Al jaren wordt obesitas bestreden door jeugdzorg. Zowel bij jongeren als nu ook bij kinderen. Er wordt veel reclame gemaakt en informatie gegeven over de essentie van bewegen en gezond eten. Smit vindt dat ook consultatiebureaus zich hiermee bezig moeten houden.

Ouders zouden zich onvoldoende bewust zijn dat hun kinderen vrij moeten bewegen om calorieën te verbranden. Zo moeten baby’s genoeg tijd doorbrengen in de box of op een boxkleed om te bewegen met hun armen en benen. Stilzitten in een maxi-cosi of kinderstoeltje bevorderd de beweging van de kleine niet. Ook moeten baby’s en peuters niet wennen aan veel eten of eten dat veel calorieën bevat.

Bron: Novum

Geschreven door