Jongens verwerken scheiding ouders beter

Als jullie als ouders besluiten om te gaan scheiden is dit een zware beslissing voor jullie beide, maar ook een ware klap voor het hele gezin. Hoe gaan de kinderen bijvoorbeeld reageren op dit nieuws en hoe gaan jullie het in de toekomst aanpakken?

Dit zijn allemaal vragen waar jullie als ouders zijn rekening mee moeten houden als jullie besluiten te scheiden. Jullie willen niet dat de kinderen hier onder lijden en daarom is het belangrijk dat jullie dit zo volwassen mogelijk oplossen en goede afspraken maken.

Onderzoek kinderen gescheiden ouders
Als ouders gaan scheiden is dit vaak een klap voor de kinderen. Uit onderzoek van de Universiteit van Bristol blijkt dat jongens beter kunnen omgaan met een scheiding van de ouders dan meisjes. Bijna een kwart van de jonge meisjes dat zonder vader opgroeit wegens een scheiding kampt in de tienerjaren met een depressie.

De onderzoekers onderzochten 5.631 tieners waarvan 23 procent van de meisjes vormen van verdriet en ernstige vermoeidheid toonde. De ouders van deze meisjes waren voor het vijfde levensjaar uit elkaar gegaan en de vader was uit het leven verdwenen.

Jonge meisjes hebben een kans van 50 procent op psychische problemen in tegenstelling tot oudere meisjes. Van de onderzochte jongens heeft één op de tien last van een depressie in de tienerjaren.

 

Geschreven door