Kinderen met stoornis meer kans op verslaving

Uit onderzoek blijkt dat kinderen met autisme dubbel zoveel videospelletjes spelen dan kinderen zonder autisme. Kinderen met autisme spelen gemiddeld 2,1 uur videospelletjes, en kinderen zonder autisme 1,2 uur. Ook zouden kinderen met autisme meer kans hebben op een verslaving.

Voor het onderzoek werden de ouders van 141 jongens tussen de 8 en 18 jaar ondervraagd. De diagnose van de ontwikkelingsstoornis autisme werd bij 56 kinderen vastgesteld. ADHD kwam bij 44 kinderen voor, en de 41 overige kinderen hadden geen stoornis.

Autistische kinderen zouden 2,1 uur per dag videospelletjes spelen en kinderen met ADHD 1,7 uur. De kinderen die geen stoornis hebben zouden gemiddeld 1,2 uur kwijt zijn met het spelen van videospelletjes.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de videospelletjes verschillen van elkaar. Kinderen met autisme of ADHD zouden vaak rollenspellen kiezen, terwijl kinderen zonder stoornis vaak sportspelletjes of schietgames kiezen. Ook de plaats van de videospelletjes zou een rol spelen.

Er is meer kans op een spelverslaving als de videospelletjes op de kamer van het kind gespeeld zou worden.

Geschreven door