Nederland scoort hoogste op welzijn kinderen

Onderzoek van Unicef wijst uit dat Nederland erg goed scoort als we het hebben over het welzijn van kinderen. Nederland scoort zelfs het hoogste van allemaal blijkt uit een rapport.

Er deden 29 landen mee aan het onderzoek van Unicef. Deze landen werden onderzocht op materiële rijkdom, gezondheid en veiligheid, onderwijs, gedrag en huisvesting. Nederland eindigde op de eerste plek van de lijst. De top vijf wordt verder aangevuld door Noorwegen, IJsland, Finland en Zweden. De lijst wordt afgesloten door de VS, Litouwen, Letland en Roemenië.

Verder gaf 95 procent van de Nederlandse kinderen zelf aan dat ze tevreden zijn over hun leven. Het is niet de eerste keer dat Nederland de koploper is van deze lijst, in 2007 was ons land ook al de nummer één.

Het materiële welzijn
Van alle landen scoort ons land het beste op het vlak van materieel welzijn, onderwijs en gedrag. Als het gaat om huisvesting staan we op de vierde plek en wat gezondheid en veiligheid betreft bezetten we plek vijf. Nederland scoort gemiddeld een 2,4 over 5 en daarmee staan we ruim voor op de nummer twee Noorwegen.

Als we kijken naar het welzijn van de kinderen in Nederland, heeft dit invloed op de ontwikkelingen op latere leeftijd. Denk hierbij aan werkloosheid, drugsgebruik, alcoholgebruik en misdaad. Dit onderzoek is wegens deze redenen opgezet voor het maken van beleid.

 

Geschreven door