Waarom moet je extra foliumzuur slikken als je zwanger bent of wilt worden?

Voor vrouwen is het erg moeilijk om voldoende foliumzuur binnen te krijgen. Je moet elke dag wel zo vreselijk veel kilo’s bruine bonen of aardappels eten, dat niemand dat doet. Toch is foliumzuur essentieel voor het ongeboren kind. Een tekort aan foliumzuur kan een neurale-buisdefect (NBD) en een open ruggetje (spina bifida) veroorzaken. Het slikken van extra foliumzuur kan de kans hierop tot wel 65 procent verkleinen.

Het wordt zwangere vrouwen daarom aangeraden om te beginnen met het slikken van foliumzuur zodra de kinderwens er is of tenminste vanaf tenminste 4 weken voor de bevruchting. Meestal nemen vrouwen het vanaf het moment dat ze stoppen met de pil of andere anticonceptie. Foliumzuur kan je innemen in de vorm van tabletten. Deze zijn te verkrijgen via de apotheek and de drogist. De vorm van foliumzuur die in supplementen wordt gebruikt heet pteroylmonoglutaminezuur.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Waarom moet je extra foliumzuur slikken als je zwanger bent of wilt worden? en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Waarom moet je extra foliumzuur slikken als je zwanger bent of wilt worden?.