Alles over zwangerschapsgymnastiek

Steeds meer vrouwen doen aan zwangerschapsgymnastiek als ze zwanger zijn. Zwanger zijn is heerlijk en veel vrouwen genieten tijdens hun zwangerschap van het groeiende wondertje in hun buik. Maar naarmate de weken voorbij gaan, ga je nadenken. Want een kindje op de wereld zetten, aar komt nogal wat bij kijken. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent op de bevalling.

Zorg er voor dat de kinderkamer ruim van te voren in orde is, schrijf alvast wat leuke namen op en train jezelf fit voor de dag die komen gaat: De geboortedag van je baby. Samen met je partner kun je overwegen om op zwangerschapsgymnastiek te gaan. Zo beginnen jullie beide met een gerust hart en een goede conditie aan het ouderschap.

Wat houdt zwangerschapsgymnastiek precies in?
Je lichaam ondergaat een hele verandering in de negen maanden dat je zwanger bent. Er komen (vaak) flink wat kilootjes bij en om goed te functioneren neem je vaak een andere houding aan. Ook komen er zwangerschapskwaaltjes om de hoek kijken, dit is vaak erg vervelend. Rugpijn, spierkrampen en bekkenklachten komen erg vaak voor. Echter kan goede zwangerschapsgymnastiek hierbij helpen om dit tegen te gaan.

De zwangerschapsgymnastiek helpt aanstaande ouders om een goede ontspannen bevalling tegemoet te gaan. In ongeveer vijftien lessen leert vooral de vrouw om goed te ontspannen tijdens de zwangerschapsgymnastiek. Het werken aan de juiste ademhaling, conditie en het trainen van de juiste spieren is kenmerkend aan goede zwangerschapsgymnastiek.

Samen sta je sterk
De zwangerschapsgymnastiek wordt vaak met verschillende zwangere vrouwen (en partners) gegeven. Samen met andere aanstaande moeders sta je sterker en steunen jullie elkaar. Naast het feit dat zwangerschapsgymnastiek bijdraagt aan de aanstaande bevalling, biedt het moeders ook om andere zwangere vrouwen te ontmoeten en zo ervaringen te delen.

 

Geschreven door