Eten van groente en fruit maakt je gelukkiger

De winter komt er weer aan. Veel mensen krijgen last van een najaarsdip door het sombere en koude weer. Uit onderzoek blijkt dat het eten van veel groenten en fruit dit tegengaat en men zich beter gaat voelen!

Een onderzoek onder 80.000 mensen bleek dat hoe meer stukken fruit zij dagelijks aten, hoe gelukkiger zij zich voelden. Er werden allemaal verschillende gegevens verzameld door onderzoekers. In totaal beantwoordden 80.000 mannen en vrouwen vragen over hun dagelijkse eetgewoonten, beweging, werkzaamheden, en of ze rookten. Verder moesten deze mensen aangeven of ze tevreden waren met hun leven. Waren ze gelukkig, ongelukkig of hebben zij te maken met psychische problemen.

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat van de gelukkigste deelnemers, zij elke dag zeven porties groente en fruit eten. Een ‘portie’ was hierbij 85 gram. Een appel weegt al snel 120 gram. Er werd door de onderzoekers geen onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten groente en fruit.

Ook vonden de onderzoekers een verband tussen de groente en geluk, maar wat de oorzaak is en het gevolg is niet duidelijk geworden. Het is zelfs mogelijk dat je van fruit niet vrolijker wordt, maar vrolijke mensen eten vaak gezonder.

Geschreven door