Fijne slaaphoudingen tijdens de zwangerschap

Zwanger? Gefeliciteerd! Een geweldig gevoel dat er een kleine man of kleine meid in je buik groeit. Maar zwanger zijn kan ook erg vermoeiend zijn en ten koste gaan van je nachtrust. Hoe harder je buik groeit, hoe lastiger het vaak is om in slaap te vallen. Een goede houding is vaak lastig te vinden, dit leidt tot extra irritatie wanneer je al zo moe bent.

Wanneer je zwanger bent heb je zeker een goede nachtrust nodig om de dag goed door te komen. Maar hoe kun je nou de beste houding vinden in bed om in slaap te vallen als je zwanger bent?

Verschillende slaaphoudingen
Tijdens de eerste maanden van de zwangerschap is het mogelijk om nog op je buik te slapen, maar wanneer je een buikje begint te krijgen is dit niet meer mogelijk. Daarom wordt deze slaaphouding niet geadviseerd wanneer je zwanger bent. Maar welke slaaphoudingen zijn tijdens de zwangerschap wel fijn?

Op je rug is wel een optie, maar dit vinden niet alle zwangere vrouwen even prettig. Wanneer je zwanger bent kan slapen op je rug namelijk rugpijn veroorzaken. Tevens kost het meer inspanning wanneer je op je rug slaapt tijdens de zwangerschap. Er rust namelijk behoorlijk wat gewicht op je ingewanden en bloedvaten wanneer je op je rug slaapt met een bolle buik.

De beste slaaphouding tijdens de zwangerschap is daarom slapen op je zij, het beste is zelfs de linkerzij. Wanneer je op je linkerzij slaapt krijgt je baby de maximale hoeveelheid bloed en voeding. Er zijn zwangerschapskussens te verkrijgen die er voor zorgen dat je nog fijner ligt tijdens de zwangerschap.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Fijne slaaphoudingen tijdens de zwangerschap en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Fijne slaaphoudingen tijdens de zwangerschap.