Is de persoonlijkheid van tweelingen precies hetzelfde?

De persoonlijkheid van een kind is deels in aanleg aanwezig en wordt deels bepaald door wat het kind allemaal mee maakt in zijn leven. Omdat eeneiige tweelingen in de basis dezelfde genetische aanleg hebben, lijkt hun persoonlijkheid of temperament in aanvang vaak erg op elkaar. In de loop van de jaren kunnen er wel duidelijke verschillen gaan ontstaan. Het kan bijvoorbeeldzijn dat het ene kind iets ergs meemaakt en het andere kind niet, dat vrienden een verschillende invloed hebben of dat ze zich anders ontwikkelen, omdat ze ieder een andere omgeving opzoeken.

Twee-eiige tweelingen hebben niet dezelfde genen, dus kunnen wat betreft de persoonlijkheid en het temperament net zo van elkaar verschillen als andere broers en zussen. Ook bij hen spelen factoren in een omgeving en levensgebeurtenissen een belangrijke rol bij de vorming van de persoonlijkheid.

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Is de persoonlijkheid van tweelingen precies hetzelfde? en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Is de persoonlijkheid van tweelingen precies hetzelfde?.