Rood vlees tijdens de zwangerschap hoeft niet slecht te zijn

Zodra je weet dat je zwanger bent zijn er een aantal dingen die je nu ineens niet meer/ minder moet eten. Een biefstuk schijnt echter helemaal niet verkeerd te zijn voor een zwangere vrouw, echter moet deze wel goed doorbakken zijn.

Uit onderzoek blijkt dat het zelfs goed is om in de eerste drie maanden van de zwangerschap rood vlees te eten. In rood vlees zit veel vitamine B12 en dit zou er voor zorgen dat je baby minder huilt.

Onderzoek
Er werd onderzoek gedaan onder 3000 zwangere vrouwen. Wetenschappers namen bloed af op het moment dat de vrouwen drie maanden zwanger waren om zo de hoeveelheid vitamine B12 te meten. Na de geboorte hielden de moeders bij hoe vaak en hoe lang hun pasgeboren baby huilde.

Het bleek dat de vrouwen, welke minder B12 in hun bloed hadden zitten, maar liefst acht keer meer kans hadden op een huilbaby dan de vrouwen met een hoog percentage B12. Vijf procent van de vrouwen kreeg een huilbaby die lange periodes huilde.

Resultaat
Volgens de onderzoekers was deze studie het eerste bewijs dat voeding tijdens de zwangerschap een oorzaak van huilbaby’s kan zijn. Een tekort aan de vitamine B12 kan een grote invloed hebben.

Van nature komt de vitamine B12 voor in rood vlees, zuivelproducten en vis. Artsen weten al langere tijd dat de vitamine helpt bij de ontwikkeling van het brein en het zenuwsysteem van ongeboren kinderen. Tevens zou het ook helpen bij dementie, hartziekten en vruchtbaarheidsproblemen op latere leeftijd.

Geschreven door