Tips om ontspannen aan je bevalling te beginnen

Het is belangrijk dat je goed uitgerust en relaxed bent als de bevalling begint. Als je moeite hebt met het ontspannen tijdens de bevalling kan het lastiger worden. Daarom hebben wij wat informatie voor je op een rijtje gezet die je helpen om te ontspannnen voor de bevalling.

Ontspanning voor en tijdens de bevalling is al belangrijk. Ga op tijd naar bed en kijk geen televisie vlak voor je gaat slapen. Een tijdschrift of boek werkt daarentegen wel ontspannend. Het is ook lekker om een warm bad te nemen voor je gaat slapen. Neem ook op tijd je rust, vooral tussen de middag. Het is ook al een hele fijne gedachten als je zorgt dat je voor week 37 alles al hebt geregeld wat betreft de baby-uitzet. Als je dit nog moet doen kan dit stress opwekken in je hoofd en ontspannen wordt dan lastig.

Een zwangere vrouw heeft meer zuurstof nodig dan een niet zwangere vrouw. Ademhalingsoefeningen als voorbereiding op de bevalling zijn niet bedoeld om meer zuurstof binnen te krijgen, maar om rustig te worden en te blijven.
Wat ook helpt tijdens je bevalling is een goede conditie. Fysiek is bevallen namelijk erg zwaar en als je fit bent kan dit goed in je voordeel werken. Je zult minder spierpijn hebben na afloop en sneller herstellen van de bevalling.

Geschreven door