Tips voor het kiezen van een naam voor de baby op Papa en Mama

Het kiezen van een naam voor jullie kind kan een hele bevalling zijn. Het beste kan je er daarom vast vroeg over nadenken. Alle boekjes en websites met duizenden babynamen waar je het bestaan niet van wist, maken het er vaak niet makkelijker op. We geven een aantal tips die kunnen helpen bij het kiezen van een naam voor de baby.

  1. Vergeet alle boekjes en websites en maak uit je hoofd eens een lijstje met namen die je leuk vindt. Als je een leuke naam hoort op tv of de radio, schrijf deze dan ook op. Bekijk het lijstje eens: op wat voor soort namen vallen jullie? Is er een lijn in te ontdekken? Zoek in de boekjes dan wat gerichter op namen in die categorie. Dit voorkomt dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
  2. Een persoon moet een leven lang met een naam doen. Sommige namen die leuk zijn voor een baby, zijn minder geschikt voor iemand van 40. Probeer daar rekening mee te houden.
  3. Bespreek ook hoe de naam uitgesproken en geschreven zal worden. Wordt het bijvoorbeeld Eveline, Evelien of Evelyn?
  4. Let ook op de initialen. Is de combinatie van initialen, vooral als je kind meerdere namen krijgt, niet vreemd? Vormen ze geen gek woord of scheldwoord? Wouter Cornelis (WC) zal hier later misschien niet zo blij mee zijn.
  5. Heb je een leuke naam gevonden? Spreek dan de voor- en achternaam een aantal keer samen uit. Hoe klinkt dat? Is het in harmonie?
  6. Kunnen jullie samen geen knoop doorhakken? Laat de babynamen dan even rusten en bespreek het een paar weken later nog een keer. Lukt het nog niet om een naam te kiezen voor de baby? Maak dan allebei een lijstje met minimaal 10 babynamen die je leuk vindt. Kies daarna van elkaars lijstje de 2 leukste babynamen uit. De 4 namen die je dan over hebt, kan je samen bespreken.

 

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Tips voor het kiezen van een naam voor de baby op Papa en Mama en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Tips voor het kiezen van een naam voor de baby op Papa en Mama.