Vergroot je kans om zwanger te worden

Uit onderzoek blijkt dat één op de twee stelletjes die probeert zwanger te worden, dit op het verkeerde moment probeert. Maar hoe kom je er nou achter wanneer je, als vrouw zijnde, ovuleert?

Er zijn verschillende manieren om uit te zoeken wanneer je ovuleert. Elke methode kan op zichzelf of in combinatie met de andere methode gebruikt worden. Sommige methodes voorspellen wanneer je zult gaan ovuleren, andere geven aan wanneer je ovulatie precies plaats heeft gevonden.

Als je er achter wilt komen wanneer je ovuleert, is de eenvoudigste en nauwkeurigste manier een ovulatietest. Een ovulatietest komt overeen met een zwangerschapstest, je gebruikt deze op dezelfde manier. Je houdt het absorberende gedeelte van het teststaafje in je urine en het resultaat kun je aflezen op het venstertje.

Een ovulatietest toont je de twee dagen waarop je het meest vruchtbaar bent. De dag vóór de ovulatie, en de dag van de ovulatie. Als je op deze twee dagen gemeenschap hebt, heb je dus de beste kans om zwanger te worden.

Geschreven door