Verzekeringen nu je een baby verwacht

Als je een baby verwacht is er van alles te regelen. Babykamer in orde maken, afspraken in het ziekenhuis, kleertjes kopen. Maar ook financieel zitten er ook allerlei gevolgen aan de komst van je nieuwe spruit. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen, waar moet je op letten?

Zorgverzekering

Een zorgverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht dus ook voor je baby. Voor kinderen tot 18 jaar betaal je geen premie. Je moet je kind echter wel aanmelden bij je zorgverzekeraar. Let op: doe je dit niet binnen vier maanden moet je zelf de zorgkosten voor je baby betalen. Wees er dus op tijd bij.

Denk ook goed na over de keuze om je baby op je eigen polis of op die van je partner bij te laten schrijven. Je baby krijgt namelijk dezelfde verzekering als de polis die is afgesloten voor jou of je partner. Heb jij bijvoorbeeld een uitgebreidere aanvullende verzekering? Dan kun je je baby beter op jouw verzekering laten bijschrijven.

Uitvaartverzekering

Je wilt er misschien helemaal niet aan denken in deze tijd. Maar toch kan het slim zijn te onderzoeken hoe het zit met een uitvaartverzekering voor je kind. Als je namelijk zelf al een uitvaartverzekering hebt kun je vaak ervoor kiezen je kind gratis mee te verzekeren. Starten met premie betalen kan ook een keuze zijn. Zodra je kind 18 wordt kan de verzekering over worden gedragen en blijft de uitvaartverzekering premie laag. Ook voor de uitvaartverzekering geldt dat je er tijdig bij moet zijn met het aanmelden van je baby. De precieze termijn hiervoor verschilt per verzekeraar.

Autoverzekering

Een autoverzekering hoef je niet direct aan te passen bij de geboorte van je baby. Het kan echter wel zinvol zijn om te kijken of je nog wel de juiste dekkingen hebt. Heb je bijvoorbeeld wel de juiste dekking die past bij de waarde van je auto? Of is het verstandig om een inzittendenverzekering af te sluiten?

Inboedelverzekering

Nieuw kamertje, mooie kinderwagen, een kolfapparaat en wellicht nu ook eindelijk die mooie camera aangeschaft. Check of de dekking van je inboedelverzekering nog steeds klopt met de daadwerkelijke inboedel. Als de waarde van je inboedel is gestegen geef dit dan op bij de verzekeraar en pas de verzekering zo nodig aan.

Reisverzekering

Heb je een doorlopende reisverzekering? Hiervoor geldt ook weer dat je je kind aan moet melden. Al ga je maar een weekendje weg. Het geeft een gerust gevoel dat alles goed is geregeld.

Geschreven door