Ochtendmisselijkheid tijdens je zwangerschap

Ongeveer driekwart van alle zwangere vrouwen heeft last ochtendmisselijkheid. Hoewel vaak de term ochtendmisselijkheid wordt gebruikt, betekent het niet dat de misselijkheid en het overgeven alleen ’s ochtends voor kunnen komen. Op elk moment van de dag kan het zich voordoen.
Ochtendmisselijkheid start vaak al na enkele weken in de zwangerschap en is vaak op het hoogtepunt in de tweede maand. Na ongeveer 14 weken is de ochtendmisselijkheid bij de meeste zwangere vrouwen sterk afgenomen of verdwenen.

Het is niet helemaal bekend waardoor ochtendmisselijkheid ontstaat. Waarschijnlijk spelen diverse hormonen een rol bij het ontstaan ervan. Je kunt proberen om de ochtendmisselijkheid in de hand te houden door gedurende de dag kleine beetjes te eten. Zorg ervoor dat je maag niet te leeg of te vol wordt. Een paar crackers kunnen al helpen. Vermijd voedsel met een sterke geur of smaak. Tijdens de zwangerschap kunnen geuren heel anders ervaren worden en zelfs misselijkheid oproepen.

 

Gerelateerde artikelen.

Meer artikelen over Ochtendmisselijkheid tijdens je zwangerschap en artikelen die in de zelfde categorie geschreven zijn als Ochtendmisselijkheid tijdens je zwangerschap.