Zwanger? Hoe heb jij dit grote nieuws verteld?

Zwanger? Gefeliciteerd! Dit is natuurlijk ontzettend leuk en groot nieuws! Een zwangerschap levert enthousiaste en blije reacties op. Wanneer en hoe heb jij dit grote nieuws aan je partner, vrienden en familie verteld?

Er zijn ontzettend veel leuke manieren te verzinnen om je (directe) omgeving te vertellen dat je zwanger bent. Wij hebben een aantal leuke voorbeelden om je omgeving te vertellen dat er een kleine op komst is, maar we zijn ook benieuwd naar jouw verhaal! Deel deze met ons via een comment of stuur je unieke verhaal in naar info@papaenmama.nl!

T-shirt bedrukken

Laat een T-shirt bedrukken met daarop de datum dat je uitgerekend bent. Doe deze aan en kijk hoe lang het duurt voor het kwartje valt.
Je kan ook een foto van de eerste echo op het shirtje erbij drukken of een silhouet van een zwangere vrouw. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Taart met echofoto

Nodig je familie en vrienden uit op de koffie en zorg voor een heerlijke taart. Op deze taart laat je een foto van de eerste echo drukken in marsepein of iets dergelijks. De taart snijd je aan tafel aan en vervolgens kijk je wie als eerste doorheeft dat er een kleine op komst is!
Als je het geslacht van de baby al weet kun je er voor kiezen om de vulling van de taart roze of blauw te maken als je dit wilt onthullen.

Truitjes voor de ‘grote broer of zus’

Als je zwanger bent van je tweede (of derde etc) kindje, is dit een erg origineel idee. Als opa en oma gaan oppassen op je kleine, doe deze dan een T-shirtje aan met de tekst : ‘Hoera! Ik word grote broer/zus!’ Wacht vervolgens op de felicitaties van opa en oma.

Vertel het je partner

Moet je het grote nieuws nog aan je partner vertellen? Dit kan op natuurlijk op veel originele manieren!
Je kunt op je buik de tekst: ‘Hoi papa’ tekenen en zeggen tegen je partner dat je last hebt van je buik. Als hij dan je shirt omhoog doet ziet hij het grote nieuws.
Wanneer je vlak voor een feestdag of zijn verjaardag achter het grote nieuws komt dat je zwanger bent, kun je hier gebruik van maken. Pak de zwangerschapstest in en geef deze als cadeautje aan je partner. Een mooier verjaardagscadeau kan hij zich vast niet wensen!

De meeste mensen wachten met het vertellen van het grote nieuws aan de buitenwereld wanneer de eerste twaalf weken voorbij zijn en de ‘veilige’ grens gehaald is. Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot je twaalf weken zwanger bent, sommige mensen willen dit blije nieuws gelijk van de daken schreeuwen!

Hoe ging dit bij jou, hoe heb jij je partner en directe omgeving verteld dat je zwanger was? Heb je dit op een hele unieke manier gedaan of juist heel direct? Wij zijn nieuwsgierig! Deel daarom jouw verhaal met ons en onze lezers en reageer op dit bericht! Je kunt je verhaal ook insturen naar info@papaenmama.nl!

 

Geschreven door