Zwangere vrouwen eten niet meer augurken dan normaal

Veel vrouwen krijgen er mee te maken, ander eetgedrag. Zwangere vrouwen hebben soms ineens zin in (vreemd) voedsel. Bij sommige vrouwen loopt het water al in de mond bij het woord ‘chocolade’, terwijl andere vrouwen enorm veel zin hebben in zure bommen. Ook gekruid voedsel doet het bij veel vrouwen tijdens de zwangerschap goed, net als zoete lekkernijen. Maar hoe komt dit nou eigenlijk?

Door de verschillende hormonen die door je zwangere lijf gieren krijg je ineens zin in voedsel waar je voor je zwangerschap niet warm of koud van werd. Dit komt voornamelijk door het hormoon oestrogeen. Dit hormoon zorgt namelijk voor grote veranderingen in het lichaam en een verhoogde bloedtoevoer. Dit heeft invloed op de smaakpappillen en trekt je naar één bepaald soort voedsel toe.Veel geruchten verspreiden dat zwangere vrouwen zin hebben in augurken, maar dit blijkt een misverstand te zijn.

Uit een onderzoek naar de eetgewoonten van vrouwen die zwanger zijn (1000 vrouwen), bleek dat slechts 8% meer augurken eet dan voor de zwangerschap. Van de onderzochte vrouwen gaven ruim 8 op de 10 zwangere vrouwen aan dat ze evenveel augurken eten tijdens als vóór de zwangerschap.

Er is een deel van de zwangere vrouwen die zelfs zegt minder augurken te eten tijdens de zwangerschap. Maar liefst 11% van de vrouwen, dit aandeel is dus nog groter dan het aandeel dat zegt meer augurken te eten. Van de zwangere vrouwen geeft bijna 40% aan dat ze meer gezonde dingen eten als fruit en zuivel.

Waar heb/had jij ontzettend veel trek in tijdens je zwangerschap? Deel het met ons via een reactie!

Geschreven door