3 leuke activiteiten voor een romantisch avondje als ouders

Als jullie onlangs ouders zijn geworden, gaat de meeste aandacht waarschijnlijk naar jullie pasgeboren kindje. Niet gek, maar het is ook belangrijk om ook aandacht aan elkaar te blijven besteden. Gebeurt dit niet? Dan leven jullie misschien al snel langs elkaar heen. Reserveer daarom regelmatig tijd voor een romantisch avondje met zijn tweetjes. In deze tekst zetten wij een aantal leuke dingen op een rijtje die jullie gewoon thuis kunnen doen.

1. Duik samen de keuken in

Het spreekwoord ‘de liefde van een man gaat door de maag’ klinkt je vast bekend in de oren. In feite betekent dit dat je een man kunt veroveren met een overheerlijke maaltijd. Vrouwen houden echter ook van goed eten. Je doet de ander ongetwijfeld een plezier door voor hem/haar te koken, maar het is ook leuk om samen de keuken in te duiken. Kies van tevoren alvast een lekker gerecht uit en zorg dat je alle benodigdheden hiervoor in huis hebt.

Denk overigens niet alleen aan het eten, maar haal ook wat te drinken in huis. Zijn jullie allebei gek op wijn? Schenk dan een lekker glaasje in zodra het eten klaar is. Koop bij voorkeur een wijn die bij het gerecht past. Staat er een stoofpotje op het menu of gaan jullie romantisch kaasfonduen? Schenk dan een glaasje Barolo wijn in. Deze wijn past bovendien prima bij gerechten met truffel of een kaasplankje.

2. Kijk een filmpje

Liggen de kinderen in bed? Dan hebben jullie de rest van de avond tijd voor elkaar. Plof op de bank neer, kruip lekker tegen elkaar aan en kies een leuke film uit. Veel moeite hoef je hier meestal niet voor te doen, want veel Nederlanders hebben tegenwoordig een abonnement op Netflix, Videoland of een andere streamingdienst. Hierop staan tal van films, waardoor het niet lastig is om er eentje te vinden. Je kunt eventueel ook kijken of er een leuke film op tv wordt uitgezonden. Op veel zenders is in de avonduren wel een film te zien.

Een filmavondje is uiteraard niet compleet zonder wat te drinken en iets te snacken. Trek een fles Pinot Noir open en geniet hier lekker van met elkaar. Zorg er bovendien voor dat je popcorn in huis hebt, want dit mag uiteraard niet ontbreken tijdens een filmavond. Je kunt bovendien een lekker borrel- of kaasplankje maken voordat de film begint. Vergeet niet om wat kaarsjes aan te steken, want hiermee zorg je voor een romantische sfeer.

3. Speel een spelletje

In plaats van samen de keuken induiken of een filmpje kijken, kunnen jullie ook een spelletje spelen. Je hebt vast nog wel wat leuke bordspelletjes in de kast staan. Een spelletje spelen is niet alleen heel erg leuk, maar het haalt bovendien het fanatisme in je naar boven. Waak er alleen voor dat je niet te fanatiek wordt, want jouw fanatisme mag de romantische avond niet verpesten. Als je geen fan bent van bordspellen en er een spelcomputer in huis is, kunnen jullie ook samen gamen.

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten