3 redenen waarom je een plaswekker voor je kind moet aanschaffen

Wist je dat bedplassen het meest gekende blaasprobleem is bij kinderen? Niet zo gek ook dat er steeds meer nieuwe uitvindingen komen om dit probleem te verminderen of helemaal te verhelpen. Bedplassen wordt vaak veroorzaakt door een overactieve blaas waarbij kinderen moet leren om deze ‘ongelukjes’ te voorkomen. Om geen negatieve lading aan dit proces te hangen, is een plaswekker een ideale manier om in een korte periode dit probleem te verhelpen. In dit artikel geven we je drie redenen waarom deze aanschaf nuttig kan zijn voor jou en je kindje.

Eenvoudig in gebruik

Het gebruik van een plaswekker is een ideale manier om het bedplassen tegen te gaan. Maar hoe werkt deze wekker nu precies? De plaswekker zit met een draadje (of kan ook draadloos) vast aan een speciaal broekje. Voordat het kind gaat slapen, installeer je deze wekker en zodra er druppels komen in het broekje, gaat de wekker af. Het kind kan op dit moment plassen op de wc en na de wc kan het broekje vervangen worden. De wekker wordt weer opnieuw gezet en het kindje kan weer genieten van een heerlijke nachtrust.

Zindelijkheid trainen

Aan het begin van de introductie van de plaswekker moet je jezelf voorbereiden op gebroken nachten, maar daarna… Je kindje heeft aan het begin veel begeleiding nodig. Want zodra de plaswekker gaat piepen dan moet je actief worden. Op den duur leert je kindje zelf het gevoel van een volle blaas aan te voelen, waardoor je ‘s nachts niet meer naar de kinderkamer toe moet om te helpen. Het is vooral belangrijk om geduld te hebben en niet proberen het te forceren. Een plaswekker voor een kind kan goed werken, maar wanneer er ingrijpende veranderingen plaatsvinden in het gezin of bijvoorbeeld op school dan kan het kind weer sneller gaan bedplassen vanwege toegenomen spanningen. Goed om dit aan te voelen en hier tijdig op te anticiperen. Zo krijgen jullie het samen onder controle. 

Vergoeding vanuit verzekering

Bij sommige verzekeringen wordt de plaswekker vergoed uit de aanvullende verzekering. Er wordt pas gesproken van bedplassen wanneer je kind regelmatig ‘s nachts niet de plas meer kan ophouden. Vanuit de verzekering wordt er vaak een vergoeding gegeven voor de plaswekker en daarbij 3 broekjes. Deze broekjes moeten tegelijk worden aangeschaft. Het is verstandig om dit even goed bij je zorgverzekering te kijken voordat je de plaswekker aanschaft. Hiermee kun je flink wat euro’s besparen!

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten