Bijzonder wc-papier kopen? Dit zijn de mogelijkheden

De meeste mensen kopen iedere keer hetzelfde wc-papier. Als het toiletpapier op is, wordt er vaak een nieuw pak meegenomen tijdens de wekelijks boodschappen. In dat geval kun je de komende tijd weer vooruit. Vind je het toiletpapier dat ze in de supermarkt verkopen wat saai? Dan doe je er goed aan je tot het internet te richten. Online verkopen ze namelijk allerlei bijzondere soorten wc-papier. Voordat je online toiletpapier koopt, wil je waarschijnlijk eerst weten wat er mogelijk is. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk een aantal bijzondere soorten wc-papier op een rijtje.

1. Gerecycled wc-papier

Om papier te produceren, is hout nodig. Om dit hout te verkrijgen, moeten bomen gekapt worden. Doordat er wereldwijd veel wc-papier gebruikt wordt, worden er dagelijks 270.000 bomen tegen de vlakte gewerkt. Als dit zo doorgaat, is er straks mogelijk geen boom meer over op onze aardbol. Dit is een slechte ontwikkeling, want bomen zorgen er onder meer voor dat CO2 wordt opgenomen uit de lucht. Als dit niet meer gebeurt, is de lucht een stuk minder gezond en dat kan gezondheidsklachten tot gevolg hebben.

Als je voor gerecycled wc-papier kiest, hoef je hier niet bang voor te zijn. Om dit wc-papier te produceren, is het namelijk niet nodig om bomen te kappen. Dit toiletpapier wordt namelijk gemaakt uit papier dat al eens eerder gebruikt is. Er wordt bovendien geen chloor toegevoegd aan het wc-papier, evenals kleur- en geurstoffen. Qua uiterlijk is er nauwelijks verschil met het toiletpapier dat je in de supermarkt koopt, maar je draagt wel een steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

2. Bamboe wc-papier

Naast gerecycled toiletpapier kun je ook bamboe wc papier kopen. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit wc-papier gemaakt van bamboe. Dit materiaal heeft een groot aantal voordelen. Zo groeit bamboe ontzettend snel. Hierdoor heeft het gebruik van bamboe een minder grote ecologische impact dan het gebruik van hout. Daarbij komt dat er voor wc-papier van bamboe geen schadelijke stoffen gebruikt worden. Bamboe toiletpapier is bovendien geur- en schimmelwerend, antibacterieel en hypoallergeen. Het papier is 100 procent biologisch afbreekbaar, ook als het door het toilet wordt gespoeld.

Wanneer we massaal meer toiletpapier van bamboe kopen, betekent dit dat er meer bamboe geplant moet worden. Dit heeft een positief effect op de aarde. Waarom? Omdat deze grassoort meer CO2 uit de lucht filtert dan bomen. Bovendien genereren ze ook nog eens meer zuurstof dan bomen. Daarbij komt dat bomen kappen dan niet meer nodig is, waardoor er genoeg bos overblijft. Kortom: bamboe wc-papier heeft eigenlijk alleen maar voordelen voor de aarde.

3. Wc-rollen met extra papier

Koop je eigenlijk altijd 3-laags toiletpapier in de supermarkt? Dan zit er gemiddeld bijna 16 meter papier op een rol. Dit is al een behoorlijke lengte, maar op duurzame wc rollen zit nog meer papier. Kijk bijvoorbeeld eens naar gerecycled wc-papier van The Good Roll. De rollen met 2-laags toiletpapier hebben een lengte van 27,5 meter, terwijl er zelfs 44 meter op een rol van 3-laags papier zit.

Omdat de aanschafprijs van duurzaam wc-papier hoger ligt dan het toiletpapier in de supermarkt, is niet iedereen happig op een overstap. Als je naar de prijs per rol kijkt, is duurzaam wc-papier vaak goedkoper. Zoals we hierboven al aanhaalden, zit er namelijk aanzienlijk meer papier op een duurzame wc-rol. Kies je voor duurzaam wc-papier? Dan denk je niet alleen aan het klimaat, maar ook aan jouw eigen portemonnee.

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten