Cadeau-stress voor de feestdagen

Nu de feestdagen er weer aankomen, groeit bij mij ook de cadeau-stress. Of liever gezegd de “mannen-cadeau-stress”. Hoe creatief en attent ik ben als het op cadeaus voor de vrouwen in mijn familie en vriendenkring aankomt, hoe inspiratieloos en gestrest ik raak als ik cadeaus voor de mannen in eerder genoemde groepen moet kopen. Ik besprak dit met een paar vriendinnen en ik bleek lang niet de enige! En of dit nu komt doordat vrouwen blij zijn met frutsels (denk aan sieraden, kaarsen, fotolijstjes, zeepjes, geurtjes enz; kortom frutsels), of dat mannen sneller tevreden zijn en minder behoefte hebben aan allerlei frutsels is een heel ander verhaal.
Ik besloot mijn cadeau-stress te delen met een mannelijke collega van werk en hij gaf aan dat hij onlangs heel blij was geworden van een paar sokken, die hij had gekregen (zie hierboven mijn eerdere opvatting dat mannen snel tevreden zijn). Ik vroeg hem om een toelichting.

Sokken? Sokken!

Eigenlijk was ik van mening dat sokken een behoorlijk suf en afgezaagd cadeau zijn en niet per se creatief, wat ik wel graag verlang van mezelf (iets met een hoge lat). Maar mijn collega was heel enthousiast over de bamboe sokken. Hij vertelde dat hij zelf van een vriend deze sokken cadeau had gekregen en zijn sokken steeds meer als belangrijk onderdeel van zijn garderobe is gaan zien en hier dus ook graag meer aandacht aan besteed. Naast dat de sokken een luxe uitstraling hebben, zitten ze volgens hem erg lekker en houden ze zijn voeten goed warm. Ik besloot zelf een kijkje te nemen op de site, omdat ik me niet kon voorstellen dat sokken van bamboe nu per se heel comfortabel zitten. Mogelijk komt dit ook doordat ik bij bamboe eerder denk aan pandaberen die bamboe zitten te eten, dan bamboe in de vorm van kledij.

Comfort

Volgens Bamigo zijn de sokken extreem zacht door de manier hoe de bamboe verwerkt wordt. Daarnaast heeft het gebruik van bamboe nog meer voordelen: bamboetextiel kreukt minder snel, dan bijvoorbeeld katoen. Er zitten microscopisch kleine gaatjes in het materiaal, waardoor vocht makkelijk afgevoerd kan worden. Bamboetextiel is isolerend materiaal en is zeer geschikt voor mannen die last hebben van een gevoelige huid, omdat bamboetextiel hypoallergeen is. Bamboe beschermt daarnaast tegen uv-straling en hoeft niet gestreken te worden. Niet dat ik denk dat sokken gestreken moeten worden, maar de collectie bestaat ook nog uit ondergoed, t-shirts en homewear.

Duurzaam

Daarnaast las ik dat bamboetextiel een duurzaam alternatief is voor bijvoorbeeld katoen en dat het bijdraagt aan het terugdringen van milieuproblemen. Zo is er geen kunstmatige bewatering nodig, worden er geen pesticiden toegevoegd, groeit bamboe na het kappen meteen weer, zuivert bamboe de lucht, wordt er alleen met gecertificeerde leveranciers gewerkt en gaan zij bewust om met hun stof.
Dankzij mijn collega ben ik enthousiast geworden en ondanks dat het misschien niet super creatief is, heb ik wel voor alle mannen nu bamboe sokken besteld. Fijne feestdagen!

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten