Cadeau-stress

Mijn vader was jarig, dus dat staat altijd garant voor cadeau-stress. Mijn vader is het type man die liever een ander iets geeft, dan dat hij zelf iets krijgt. Hij zegt ook altijd dat hij geen cadeautje wilt of hoeft. En als we lootjes trekken voor Sinterklaas, is zijn lootje standaard leeg. Mijn broertje en ik zijn het daardoor juist als een sport gaan zien om hem een zo creatief en origineel cadeau mogelijk te geven.

Hulptroepen inschakelen

Toch was ik dit keer redelijk inspiratieloos en ook mijn broertje kwam ook niet bepaald met hét geniale idee. Ik besprak ons dilemma met een vriendin en zij wees me op een hele leuke site, namelijk www.portretillustratie.nl. Op deze site kun je een foto van jezelf aanleveren en wordt hier vervolgens een illustratie van gemaakt. Deze illustratie kun je vervolgens af laten drukken of ergens op laten drukken. Mijn vriendin kende deze site, omdat vrienden van haar zo’n illustratie hadden gebruikt voor de uitnodiging van hun huwelijk. Super origineel!

Een portret illustratie

Ik besloot een kijkje te nemen op de site waar je een portret illustratie kunt maken en zag dat er meerdere opties waren. Zo was er een optie om een illustratie van 1 persoon te maken, of een illustratie van 2 personen of een illustratie van een dier. Het cadeau is namens mijn broertje en mij, dus het leek mij leuk om een illustratie van ons samen te laten maken in plaats van ons allebei een aparte. Ik liet mijn broertje de website zien en ook hij raakte meteen enthousiast. Samen kozen we een foto uit, waar we een illustratie van wilden laten maken.

Aan de slag

De foto die wij uploadden was een foto waarop naar onze mening onze persoonlijkheid goed naar voren kwam. Mijn broertje met zijn altijd grote en uitbundige lach van oor tot oor en ik iets meer verlegen met een glimlach, maar wel met een speelse blik in mijn ogen.

Wat ik daarnaast vermeldde bij de upload was dat mijn broertje en ik het belangrijk vonden dat er bepaalde uiterlijke kenmerken van ons goed werden overgenomen. Zo heeft mijn broertje een vrij karakteristiek litteken door zijn wenkbrauw en ik behoorlijk wat piercings in mijn oren. Dit laatste is overigens iets waar mijn vader minder blij mee is, maar wel zo belangrijk om goed weer te geven! Gelukkig kon het in onze illustratie verwerkt worden.

De illustratie is zó tof geworden dat we besloten hem uit te laten printen en in te laten lijsten. Mijn vader vond het een heel leuk cadeau en was er zo blij mee dat hij hem meteen pontificaal boven de bank heeft gehangen.

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten