Dagje ouder geworden? Dan wordt je gezondheid steeds belangrijker

Dertig is het nieuwe twintig, het leven begint pas echt op je veertigste… we kennen de uitspraken allemaal. Maar eigenlijk zijn ze vooral bedoeld om het ouder worden een beetje luchtiger te maken. Natuurlijk worden er veel dingen leuker en makkelijker als je ouder wordt. Maar er zijn ook dingen die belangrijker worden en meer aandacht verdienen, zoals je gezondheid en je zorgverzekering.

Dubbelcheck je zorgverzekering

Ouder worden merk je aan hele kleine dingetjes. Bijvoorbeeld dat je niet meer zo makkelijk tot laat feest viert, zoals vroeger. Of dat een blessure bij het sporten niet meer zo snel herstelt. Geen grote problemen, maar wel een teken dat je iets ouder wordt. Je gaat misschien iets vaker naar de dokter, of moet misschien voor een ingreep naar het ziekenhuis. het wordt dan ook steeds belangrijker dat je een goede ziektekostenverzekering hebt.

Herken klachten op tijd

Vroeger ging je misschien nog wat langer door als je ergens last van had. Bijvoorbeeld bij een zeurend pijntje of ander ongemak. Als je ouder wordt kan dat steeds vaker een aanwijzing zijn van een probleem waar je langer last van hebt. Neem dus het zekere voor het onzekere en ga gewoon naar je huisarts als je het niet vertrouwt. Daar heb je immers je zorgverzekering voor!.

Blijf in beweging

Heb je altijd al gesport? Hartstikke goed, gewoon blijven doen. Wel is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Ga dus niet door bij een blessure, maar neem even tijd om te herstellen. Dan kun je daarna gewoon weer verder sporten.

Was je nooit zo sportief maar heb je nu goede voornemens? Loop dan niet te hard van stapel, maar bouw rustig op. Het liefst onder begeleiding, zoals bij een sportschool of sportclub. Zo voorkom je blessures en heb je meer plezier van het sporten. Niets is zo’n domper als een blessure nét nadat je de drive hebt gevonden om (weer) te gaan sporten.

Eet gezond

Je hebt misschien al gemerkt dat de kilootjes er wat makkelijker aankomen als je ouder wordt. Gezond eten wordt dan ook steeds belangrijker naarmate de jaren verstrijken. Gelukkig kun je prima lekker én gezond eten dus ga gewoon eens op zoek naar wat nieuwe recepten om je gezonde kookrepertoire uit te breiden.

 

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten