De grote stap om op jezelf te gaan wonen

De tijd is aangebroken om mijn papa en mama te gaan verlaten en om op eigen benen te gaan staan. Recent heb ik mijn studie afgerond en heb ik een leuke baan aangeboden gekregen bij een middelgrote onderneming. Doordat ik tijdens mijn studie thuis ben blijven wonen, heb ik aardig wat centjes kunnen sparen. En zeker nu ik volledig aan het werk kan gaan, is het wel het juiste moment om op zoek te gaan naar een eigen woning. Ik ben op zoek gegaan naar een woning in de omgeving van mijn nieuwe werkplek. Uiteindelijk heb ik na een lange zoektocht gekozen voor een prachtig rijtjeshuis met een grote achtertuin. Het huis is goed bereikbaar en ik ben met ongeveer twintig minuten fietsen op mijn werk. Gelukkig verkeerde het huis ook in een goede staat. Dat zorgde ervoor dat ik vrijwel niet hoefde te klussen, maar er gelijk kon intrekken. Inpakken maar!

Klaar maken voor de verhuizing

Ik ben beetje bij beetje al mijn spullen gaan inpakken in verhuisdozen. Het was voor mij een eerste verhuizing en dat betekende dat ik veel apparaten nog zelf moest aanschaffen. Overigens kreeg ik gelukkig ook wel een aantal dingen als cadeau van familie en vrienden, zoals bijvoorbeeld borden en bestek, een waterkoker en een broodrooster. Maar er waren ook nog een aantal apparaten waar ik zelf voor moest zorgen. Tijdens dat ik al mijn spullen ben wezen inpakken, heb ik een lijstje gemaakt van allerlei dingen die ik nog nodig had. Zo moest ik bijvoorbeeld nog lampen, een bank, een eettafel en een tv meubel kopen. Veel heb ik tweedehands kunnen scoren voor een goede prijs. Gelukkig was mijn keuken wel al redelijk compleet. Er zat namelijk al een koelkast en een elektrische kookplaat in. Een nieuwe vaatwasser was het enige dat ik zelf heb moeten aanschaffen. Dat heb ik eenvoudig online kunnen doen en een paar dagen voor de verhuizing laten afleveren.

Het inrichten van mijn nieuwe woning

Ik beschikte over bijna alle spullen die ik nodig had voor mijn nieuwe woning. Er waren nog wel een aantal apparaten die ik online besteld had, maar deze heb ik laten bezorgen vlak voordat ik mijn huis ging inrichten. Voor in mijn washok heb ik bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine en daarbij ook een nieuwe wasdroger aangeschaft. Van mijn zus had ik gelukkig al een wasrek met wasknijpers gekregen. Ik was dus helemaal ready om mijn nieuwe woning te gaan inrichten. Het heeft mij, met hulp van familie en vrienden, een lang weekend gekost om alles te verhuizen. Maar het harde werken is het wel waard geweest, want mijn nieuwe woning is erg leuk geworden. Ik weet zeker dat ik hier nog vele mooie jaren ga meemaken!

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten