De tuin gereed maken voor het voorjaar

De meeste mensen vinden het fijn om het nieuwe jaar opgeruimd, schoon en fris te beginnen. In het voorjaar begint bij veel mensen dit gevoel te kriebelen; ook wel de welbekende voorjaarsschoonmaak. Ik ben één van deze mensen. Ik heb inmiddels de keuken en de garage al onderhanden genomen. Mijn volgende project wordt de tuin. Deze is best wel gedateerd en echt aan een grote schoonmaak toe. Daarnaast heb ik ook wat geld opzij gezet om te investeren in goede tuinmeubelen, zodat we lekker met elkaar in de tuin kunnen relaxen en nog wat extra geld voor mooie potten en planten, want het oog wil natuurlijk ook wat. En zeker met het vooruitzicht dat we nog een langere tijd thuis moeten blijven, wil ik in het voorjaar wel lekker in mijn tuin kunnen genieten van het zonnige weer.

Handen uit de mouwen

Allereerst ben ik begonnen met het schoonmaken van de tegels. Gelukkig kon ik hiervoor een hogedruk spuit van de buren lenen. Dit scheelt een hoop tijd en gedoe dan als ik het met de hand had moeten doen! Hierna heb ik al het onkruid weggehaald en alles aangeveegd en begon de tuin weer ergens op te lijken. Vorig jaar heb ik in het najaar bloembollen en klimop geplant, dus hopelijk komen deze snel uit en wordt mijn tuin een vrolijke oase van mooie bloemen en planten. Dat zorgt natuurlijk gelijk voor een heel ander beeld van je tuin.

Transformatie van mijn tuin

Vervolgens was het tijd om te bepalen wat ik verder nog meer wilde aanpassen in de tuin. Ik besloot online een kijkje te nemen naar leuke tuinaccessoires. Ik kwam na even gezocht te hebben op de website van De Boet. Zij hebben een breed assortiment aan tuinmeubelen en ik wilde me laten inspireren. De oude tuinmeubelen waren wel echt aan vervanging toe.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een loungeset van zwart aluminium met teakhout. Deze loungeset heeft genoeg plek voor het hele gezin. Ook heb ik besloten om daarbij een parasol te kopen, want mocht het lekker weer worden dan kan ik ook even de schaduw opzoeken onder de parasol.

Klaar voor gezellige zomeravonden

Iets waar ik enorm naar uitkijk is om samen met familie en vrienden in de tuin te eten. Dan is het wel belangrijk dat je een mooie grote tuintafel hebt waar plek genoeg is voor al jouw gasten. Daarom heb ik besloten om ook een nieuwe grote tuintafel te kopen. Verder heb ik ook nog mooie potten en planten weten te scoren. En als klap op de vuurpijl heb ik ook besloten om dit jaar mijn langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan en mijn eigen moestuin te beginnen. Dus ik heb een kweekbak aangeschaft en allerlei kruiden- en groentezaden besteld en kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan!

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten