Even mijn tuin opfleuren

In huidige tijden van veel thuiszitten en -werken vinden veel mensen het belangrijk om zowel huis als tuin gezellig te maken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er daar ook één van ben. Mijn huis is naast werkplek, ook al omgetoverd naar een waar “kerst-paradijs” (in barre tijden moet men toch zelf gezelligheid creëren). Dus mijn volgende project werd het opleuken van de tuin. Ik heb geprobeerd de kerstsfeer van binnen ook naar buiten door te trekken door veelvuldig gebruik te maken van lichtjes en verschillende kerstornamenten, maar besloot dat ik daarnaast ook bloembollen wilde gaan planten, om zo ook iets te hebben om naar uit te kijken voor het volgende voorjaar. We weten tenslotte niet hoe lang we nog thuis blijven zitten met z’n allen.

Online of real life?

Wat begon als een heel leuk plan, bleek toch (wees gewaarschuwd voor mijn gevoel van drama, maar zo heb ik het echt ervaren) een nachtmerrie. Ik dacht in eerste instantie dat het namelijk leuk zou zijn om in het weekend naar het tuincentrum te gaan, maar kwam hier toch wel even op terug. Meer mensen hadden namelijk hetzelfde idee en om nu heel lang in de rij te moeten gaan staan voor een paar bloembollen zag ik toch niet helemaal zitten. In principe had ik dat natuurlijk ook best van tevoren kunnen bedenken, maar we nemen dit gewoon als een wijze les. Ik ben toen thuis op mijn volledig “kerst-proof” ingerichte werkplek online gaan zoeken naar bloembollen kopen.

Dahlia

De dahlia is altijd één van mijn favorieten geweest. Mijn oma had ze namelijk in alle soorten en kleuren in de tuin staan en als klein meisje was ik hier echt verliefd op. Ik keek altijd mijn ogen uit als we bij oma op bezoek waren en de tuin mooi in bloei stond. Ik wist dus bij mijn online zoektocht meteen dat ik dahlia’s wilde bestellen. En hoewel ik er niet meteen van kan genieten (dahlia’s worden gepland in het voorjaar), heb ik genoeg voorpret en heb ik een hele voorraad voor mezelf besteld.

Amaryllis

Online kwam ik, na de dahlia’s, via het menu ook terecht op de pagina van de amaryllis. De amaryllis is zowel verkrijgbaar in de vorm van een binnenbol als een buitenplant en is te koop in veel verschillende kleuren. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de rode kleur als kamerbol, omdat ik deze geschikt vindt voor kerst. Daarnaast groeit deze bol goed bij een warme temperatuur en is deze dus geschikt om in het vensterbank boven de verwarming te zetten. Zo heb ik meteen profijt, haal ik mijn tuin toch een beetje naar binnen en heb ik meteen een heel gezellig uitzicht!

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten