Hard aan de slag om weer in shape te komen!

Inmiddels zijn de sportscholen nog steeds dicht en het schijnt dat die situatie nog even aan zal blijven houden. Zelf ben ik de afgelopen maanden ook erg laks geweest wat betreft het sporten. Normaal gesproken sport ik wel minimaal drie tot vier keer in de week. Maar in de afgelopen paar maanden is het niet vaak voorgekomen dat ik minimaal drie keer in een week gesport heb. Ondanks dat de sportscholen dicht waren, vind ik dat ik wel meer had moeten sporten. Ik was te druk met allerlei andere dingen en ik miste enige motivatie. Gelukkig begint het steeds lekkerder weer te worden. Dat biedt namelijk veel meer mogelijkheden om buiten te gaan sporten. Ook de sportschool waar ik ingeschreven ben, zijn weer actief bezig met het geven van buitenlessen!

Eerst nog wat achterstand in te halen

Doordat ik een aantal maanden wat minder actief ben geweest met het sporten, merkte ik dat ik al enige achterstand had opgelopen. Natuurlijk was ik een aantal kilo aangekomen, daar keek ik ook niet echt van op. Maar ik merkte dat ook mijn conditie een stuk slechter was geworden en ik had niet verwacht dat het zoveel minder was geworden. Maar ik heb mij daar niet door laten kennen. Integendeel zelfs, want ik heb dat juist als extra motivatie gebruikt om harder te gaan sporten. In de eerste weken ben ik begonnen met twee keer per week te sporten en heb ik alles weer rustig opgebouwd. Inmiddels merk ik dat ik bijna weer op mijn oude niveau zit en dat geeft mij een goed gevoel!

Een goede toevoeging aan mijn training

Het is algemeen bekend dat het voor sporten belangrijk is om voldoende rust te nemen en om gezonde voeding binnen te krijgen. Voorheen nam ik alleen een bakje yoghurt met cruesli en daarin wat stukjes fruit. Maar nu heb ik daar ook een pre workout aan toegevoegd. Het is een soort poeder dat je kunt mengen met water. Het smaakt erg lekker en ik merk dat ik er meer energie van krijg tijdens het sporten. Ik doe niet zoveel in mijn bidon, maar ik merk dat mij een zetje geeft in de goede richting. Tot slot is na een training van groot belang dat je genoeg rust neemt, maar ook voldoende eiwitten inneemt voor het herstel van je spieren. Je kunt ervoor kiezen om whey protein als eiwitshake te gebruiken. Dat is ook een soort poeder dat je kunt mengen met water of melk. Het is erg handig, omdat je daardoor niet iedere keer na een training weer een paar eieren hoeft te koken.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten