Heerlijke geuren die zorgen voor een ontspannen sfeer

Vorige week ben ik samen met een vriendin weer na een lange tijd naar een yogales gegaan. Voorheen gingen we daar samen nog wel regelmatig naar toe, maar de afgelopen maanden heeft dat niet meer echt plaats gevonden. We waren allebei toe aan wat meer ontspanning en hadden voor onszelf besloten om wat vaker naar een yogales te gaan. We vonden de yogasessies altijd enorm leuk en wij kregen daar veel energie van. Tijdens de yoga sessie stretch je je spieren en doe je bewegingen die je in het dagelijks leven niet zo vaak doet. Daarnaast is yoga ook goed voor je coördinatie en goed voor het behoud van je stabiliteit en je flexibiliteit. Er zijn veel verschillende soorten yoga lessen en wij vinden het ook leuk om weer verschillende soorten lessen uit te gaan proberen. Gelukkig beschikten wij nog wel over onze yogamatjes en wat andere spullen, dus hebben wij ons vorige week nog direct bij een yogales ingeschreven.

Enorm genoten van de yogales

We moesten aan het begin van de yogales er nog wel even in komen, maar mede door de heldere uitleg van de yogalerares verliep dat erg goed. We hadden goed de smaak te pakken en waren ontspannen de oefeningen aan het uitvoeren. Het was heerlijk om weer eens bezig te zijn met een yogales. Tijdens de les realiseerde ik mij dat ik yoga enorm gemist heb en dat ik daar de komende tijd graag meer tijd aan wil gaan besteden. Na de intensieve yogales was het tijd om na de inspanning tot rust te komen en om te gaan ontspannen in een prettige wellnessruimte. Ik probeer inspanning altijd te combineren met ontspanning, want ik merk dat het leidt tot meer ruimte voor balans in mijn leven.

In de wellnessruimte raakte ik met iemand in gesprek over de werking van etherische olie en de verschillende geuren daarvan. Daarvoor wist ik wel al dat etherische oliën 100% natuurlijk zijn en dat deze oliën uit planten worden gewonnen. Maar zij vertelde mij meer over allerlei verschillende soorten oliën en de verschillende werkingen daarvan. Het was een interessant gesprek dat mij meer nieuwsgierig heeft gemaakt naar het gebruik van verschillende soorten etherische oliën.

geurwolkje

Een luchtbevochtiger voor in huis

Het is fijn om over een frisse lucht in huis te beschikken en om je huis heerlijk te laken ruiken. Dat kun je bereiken door gebruik te maken van een luchtbevochtiger voor in huis. Je kunt met een luchtbevochtiger een heerlijke geur en een frisse sfeer verspreiden door een aantal druppetjes etherische olie toe te voegen. Het zijn natuurlijke producten en worden ook wel gezien als de vervanger voor de synthetische roomsprays, parfums en geurkaarsen. Je kunt een aroma diffuser in combinatie met etherische oliën gebruiken voor meerdere doeleinden. Iedere olie beschikt over zijn eigen geur en bijbehorende werking. Naast dat het bijdraagt aan een heerlijke en frisse geur, kan het ook helpen tegen een droge keel, een verstopte neus, droge huid en tegen hoofdpijn. Het is belangrijk om de lucht in de leefruimte niet te droog te laten worden, maar om juist de luchtvochtigheid beter op peil te houden. De aroma diffuser zuivert de lucht en na het toevoegen van etherische olie aan het water zorgt de verneveling voor een heerlijke geur en kun jij genieten van de krachten aromatherapie.

aroma diffuseretherische olie

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten