Het blijft leuk om iets nieuws te proberen!

Ik ben iemand die wel iedere dag druk in de weer is en eigenlijk te veel dingen op een dag wil doen. Naast dat ik fulltime werkzaam ben, moet ik nog het huishouden onderhouden en ook mijn hond verzorgen. Vaak kom ik tijd tekort en ik zou willen dat er meer tijd in een dag zat. Het maken van een goede planning is niet een van mijn sterkste punten en het komt vaak voor dat ik simpelweg niet uitkom met de tijd. Dat komt denk ik doordat wanneer ik met iets bezig ben, eigenlijk niet wil stoppen totdat ik het af heb gemaakt. Ik merk dat ik wat vaker een momentje van rust moet nemen en tijd voor mezelf moet vrijmaken. Sporten is een van de dingen waar ik wel tijd voor vrijmaak, waar ik veel energie in kwijt kan en waar ik ook weer veel energie van krijg. Voor mij geldt namelijk dat ik eerst goed moet inspannen om vervolgens lekker te kunnen ontspannen. Maar ik heb sinds kort een nieuwe hobby gevonden wat ik ontzettend leuk vind om te doen.

De smaak te pakken gekregen

Waar ik voorheen amper tot geen tijd nam om uitgebreid te gaan koken, ben ik het nu gaan zien als een nieuwe hobby. Over koken en het maken van gezonde voeding dacht ik eerst vrij simpel en eenvoudig, maar inmiddels ben ik daar dagelijks bewust mee bezig. Ik vind het leuk om kookvideo’s te bekijken en ik ben een grote liefhebber van kookboeken. Door meer tijd en moeite te nemen voor koken, ben ik mij ook veel meer bewust geworden van mijn voeding. Ik ben meer gaan nadenken over wat ik eigenlijk op een dag eet in vergelijking met wat ik eigenlijk op een dag nodig heb wat betreft gezonde voeding en vitamines.

Steeds meer nieuwe recepten en gerechten

Sinds een paar weken probeer ik om iedere week wel twee of drie nieuwe recepten uit te proberen. Ik kan mezelf nog geen chef-kok noemen, maar ik merk wel dat ik een stuk beter ben geworden. Door het proberen van nieuwe recepten, maak je allerlei lekkere gerechten die je normaal gesproken niet zou bedenken. Ik vind het leuk om recepten en gerechten te proberen uit andere keukens en culturen. Laatst heb ik verschillende poke bowl recepten uitgeprobeerd en dat vond ik een groot succes. De poke bowl rijst is de basis van het gerecht, maar bij een poke bowl kun je enorm veel verschillende ingrediënten gebruiken. Je kunt bij een poke bowl veel variatie toepassen en daar ook veel creativiteit in kwijt.

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten