Is jullie fijne gezinswoning wel goed genoeg verzekerd?

Voor kinderen is het belangrijk dat ze een plek hebben waar ze zich echt thuis voelen. Een veilige woning is daarom ook een essentieel als het gaat over een goede opvoeding. Veel ouders vergeten dat een veilige woning een verzekerde woning is. Het gaat er namelijk niet alleen om dat je je kind(eren) een plek kunt bieden waar ze zich op hun gemak voelen, maar ook dat je in staat bent om die plek zo snel mogelijk weer te herstellen wanneer het noodlot toeslaat. Met een goede woonverzekering zorg je ervoor dat je een vangnet hebt wanneer je bijvoorbeeld schade aan je huis opgelopen hebt als gevolg van brand, waterschade of een ongeluk in je huis. In dit artikel tonen we je hoe je de perfecte woonverzekering Univé afsluit.

Waar begin je als je een woonverzekering wilt afsluiten?

Misschien heb je weleens gekeken welke woonverzekering geschikt zou zijn voor jullie situatie, maar zag je al snel door de bomen het bos niet meer. Waar je rekening mee moet houden, is de vraag of je een woning gekocht hebt of dat je er een huurt. Ben jij de eigenaar van de woning waarin je woont, dan heb je sowieso een opstalverzekering van Univé nodig. Met deze polis zorg je ervoor dat je schade aan de structuur van je woning kunt laten uitkeren. Wat valt onder deze ‘structuur’? Hiermee bedoelen we niet alleen de woning zelf, maar ook alles wat aan je woning vastzit. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld zonnepanelen, maar ook de laadpaal van je elektrische auto valt onder deze polis. Ook kun je met deze polis schade claimen die ontstaan is aan de bijgebouwen rondom je huis, je kunt hierbij denken aan het tuinhuis of het schuurtje in je tuin. Mocht de schade aan je woning zo groot zijn dat je tijdelijk elders onderkomen moet vinden, dan kun je deze kosten ook betalen met je opstalverzekering. Zorg er daarom altijd voor dat je deze verzekering afsluit.

Je spullen goed verzekeren met een inboedelverzekering

Als je een woning huurt, heb je geen opstalverzekering nodig omdat die voor de rekening van je huisbaas komt. Wat je wel moet regelen, is een inboedelverzekering. Anders dan de naam van deze polis doet vermoeden, kun je hiermee niet alleen de spullen in je huis verzekeren, maar ben je ook gedekt wanneer je schade opgelopen hebt als gevolg van cybercrime. Online ligt het gevaar namelijk altijd op de loer en voor je het weet zit je diep in de financiële problemen omdat je die ene phishingmail geopend hebt. Voorkom dit soort problemen en zorg er daarom altijd voor dat je een inboedelverzekering afsluit. Gebeurt er eens een ongelukje in je huis, dan draai je niet zelf voor alle kosten op. Dat scheelt weer.

Pak extra voordeel door al je polissen bij een partij af te sluiten

Iedereen die een gezin heeft, weet dat het niet moeilijk is om van je geld af te raken. We raden je echter aan om nooit op je verzekeringen te besparen, want daarmee loop je grote, onnodige risico’s. Wat je wel kunt doen, is je verzekeringen slim afsluiten door ze bijvoorbeeld allemaal bij een partij te regelen. Vaak levert dit je een mooi korting op. Heb je dus je zorgverzekeringen allemaal bij Univé afgesloten, kijk dan ook eens of je hier je woonverzekering kunt regelen. Je kunt even naar de site van deze verzekeraar gaan om te zien wat ze voor je kunnen betekenen. Zo verzeker je niet alleen je woning, maar ook de veilige plek voor je kinderen.

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten