Kindje geboren en tijd voor kraamvisite? Zo pak je het goed aan als kersverse ouder!

Je hebt een heleboel aan je hoofd als je pas ouder bent geworden! Je wilt je kindje de beste zorg bieden en moet zelf ook nog behoorlijk bijkomen van de bevalling. Tegelijkertijd vragen familie en vrienden of ze op kraamvisite mogen komen. Hoe pak je de regelzaken voor de kraamvisite goed aan?

Geboortekaartje maken en versturen

Om de gasten uit te nodigen en de mensen die wat verder van je af staan op de hoogte te stellen van de geboorte van het kindje, is het leuk om een kaartje te sturen. Kies voor een mooi geboortekaartje, dat je bij je baby vindt passen qua ontwerp. Uiteraard zet je alle informatie erop, zoals de naam van je kindje en de geboortedatum. Verder is het fraai om een thema voor het kaartje uit te kiezen. Denk aan geboortekaartjes dieren, om het kaartje meteen karakter te geven. Het is een feestje om zo’n kaartje te versturen!

Kraamvisite op specifieke tijden

Het is een heftige fase in je leven, de eerste periode na de geboorte van je kind. Het is daarom helemaal niet gek dat alle indrukken en gebeurtenissen overweldigend zijn! En dan willen ook nog eens alle familieleden en vrienden het kleintje komen bewonderen. Hoewel dat natuurlijk heel gezellig is, kan het ook vermoeiend zijn. Om de rust toch nog enigszins te bewaren, kan het helpen om de kraamvisite alleen op specifieke tijden langs te laten komen. Het is maar net wanneer jij dit fijn vindt! Of het nu op de vroege ochtend, in de middag of aan het begin van de avond is – jij kiest. De tijden kun je bijvoorbeeld op het geboortekaartje schrijven, zodat iedereen er meteen van op de hoogte is.

Lekkers in huis

Uiteraard wil je de gasten die langskomen in de watten leggen. Zorg daarom dat je voldoende lekkers in huis hebt! Misschien lukt het al om zelf naar de supermarkt te gaan. Anders is het een aanrader om gebruik te maken van de bezorgservice van de supermarkt: dat is ideaal. Wat je in huis haalt? Beschuit met muisjes natuurlijk! Denk verder aan koffie, thee of fris. Wie weet is een borreltje ook gezellig, in combinatie met snacks.

Cadeauwensen doorgeven

Het is gebruikelijk om een cadeautje te krijgen van de kraamvisite. Wel zo leuk! Het is echter zonde om iets te krijgen waar je net niet blij mee bent. Schroom je niet om je cadeauwensen door te geven aan de mensen die langskomen. Stuur even een berichtje, of zet ook dit eventueel op het geboortekaartje. Het maakt het voor de visite ook alleen maar makkelijker om een goed cadeau te kiezen: een win-winsituatie!

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten