Lichamelijke veranderingen na de zwangerschap

Wat verandert er precies bij een vrouwelijk lichaam?

Als je zwanger bent, gebeuren er allerlei veranderingen in je lichaam. Sommige vrouwen voelen deze veranderingen meer dan andere vrouwen. De meeste vrouwen voelen zich echter wel moe en uitgeput, vooral in het eerste trimester. Dat komt doordat het lichaam hard aan het werk is om een ​​nieuw leven te creëren. Daarnaast bereidt het vrouwelijk lichaam zich voor op de bevalling en op het voeden van haar baby.

Er zijn natuurlijk ook fysieke veranderingen die plaatsvinden in het vrouwelijk lichaam. Zo zal haar buik gaan groeien, zullen haar borsten groter worden en zal haar taille breder worden. Sommige vrouwen kunnen ook striae (strepen) op hun buik, borsten of bovenbenen krijgen. Dat zijn kleine rode of paarse strepen die ontstaan ​​door de oprekking van de huid tijdens de zwangerschap. Vervolgens zal na de bevalling het vrouwelijk lichaam wederom veranderen. De buik zal langzaam kleiner worden en de borsten zullen minder vol worden. Het lichaam gaat hard aan het werk om alles weer terug te brengen naar de normale staat. Uiteindelijk heeft het lichaam tijdens de zwangerschap veel veranderingen doorgemaakt. Het is normaal dat een zwangerschap zijn sporen achterlaat. Maar er zijn vrouwen die na de bevalling nog last blijven houden van de lichamelijke veranderingen die tijdens de zwangerschap hebben plaatsgevonden. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om je lichaam te helpen herstellen.

Tips voor vrouwen die last ervaren van een blijvende verandering

Allereerst is het belangrijk om je lichaam tijd te geven om te herstellen. Het lichaam is na de zwangerschap erg uitgeput en het heeft de tijd nodig om weer op krachten te komen. Het is van belang om voldoende te blijven rusten na de bevalling en om regelmatig in beweging te houden, zodat je lichaam de kans krijgt om te ontspannen en weer te herstellen. Daarnaast heeft het lichaam tijdens de zwangerschap veel vocht en veel voedingsstoffen verbruikt. Daarom is het verstandig om voldoende water te blijven drinken en om ervoor te zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Toch ervaren veel vrouwen een blijvende verandering in hun lichaamsvorm, bij hun buik of bij hun borsten. Dit kan een gevolg zijn van het lichaamsgewicht dat tijdens de zwangerschap is toegenomen, vanwege de groei van hun buik of vanwege de veranderingen in hun borsten. Gelukkig zijn er behandelingen die na de zwangerschap uitgevoerd kunnen worden om deze veranderingen ongedaan te maken. Zo kun je met een mommy makeover voor verschillende behandelingen kiezen, zoals een borstvergroting, buikwandcorrectie of een buikwandplastiek. Daarbij is de keuze afhankelijk van je wensen en lichamelijke klachten. Het is verstandig om na de zwangerschap wel even te wachten met het ondergaan van een behandeling en om rekening te houden met een herstelperiode. Je zal namelijk 6 weken niet kunnen tillen en dat kan erg lastig zijn met kleine kinderen.

Mommy makeover behandelingen

Het is belangrijk om jezelf mooi te voelen en om je eigen lichaam weer mooi te vinden. Zeker bij lichamelijke klachten is het belangrijk om daar wat aan te doen. Als je na de zwangerschap bijvoorbeeld last hebt van overtollige en slappe huid, dan kun je een buikwandcorrectie laten doen. Het is een operatie waarbij de overtollige huid en eventueel het vetweefsel wordt weggehaald. Er zijn meerdere soorten buikwandcorrecties die de buik strakker kunnen maken en de lichaamscontouren weer zichtbaar kunnen maken. Samen met een chirurg zal je kijken naar wat de beste optie is voor het mooier en strakker maken van jouw buik.

Er zijn ook vrouwen die na een zwangerschap niet meer tevreden zijn over de grootte of over de vorm van hun borsten. Door volumeverlies van de borst en het slapper worden van de huid kunnen de borsten gaan hangen. Hangende borsten worden behandeld met een borstlift of een borstvergroting. Bij een borstvergroting wordt meestal gedacht aan borstimplantaten, maar je kunt je borsten ook met je eigen vet laten opvullen. Bij lipofilling van de borsten wordt er gebruik gemaakt van je eigen lichaamsvet. Dit vet heeft dezelfde structuur als je borstweefsel en wordt met een speciale techniek uit je lichaam gehaald en vervolgens opnieuw in je borstweefsel geplaatst. Lipofilling is een goede oplossing voor vrouwen die op een natuurlijke wijze hun borsten willen laten behandelen.

Mustreads

Comments

Blijf verbonden

spot_img

Recente berichten